Kantonalni sud Tuzla

Određen jednomjesečni pritvor Vehbiji Umihaniću (20) zbog pokušaja ubistva

Hronika 19.07.21, 11:55h

Određen jednomjesečni pritvor Vehbiji Umihaniću (20) zbog pokušaja ubistva
Umihanić je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16.07.2021. godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, kada su izašli van objekta i fizički se obračunali te obojica pali na pločnik, maloljetniku preklopnim nožem zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život i to pet ubodnih rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne povrede grudnog koša

 

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Vehbiju Umihanića (20) iz Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva - saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

Umihanić je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16.07.2021. godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, kada su izašli van objekta i fizički se obračunali te obojica pali na pločnik, maloljetniku preklopnim nožem zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život i to pet ubodnih rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne povrede grudnog koša.

 

Oštećeni je nakon toga prevezen i hospitaliziran u UKC-u u Tuzli.

 

Pripadnici OKP PU Srebrenik su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

 

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI