Otkriva se prava istina?

Procurili šokantni detalji o najstarijem sinu Angeline i Brada: Je li moguće da tako nešto nisu mogli ni naslutiti?

Showbizz 17.07.21, 15:17h

Procurili šokantni detalji o najstarijem sinu Angeline i Brada: Je li moguće da tako nešto nisu mogli ni naslutiti?
Pojavile se tvrdnje da je najstariji sin Angeline Jolie i Brada Pitta, 19-godišnji Maddox zapravo ukraden svojoj kambodžanskoj porodici

 

 

Javnost će uskoro imati priliku pogledati dokumentarni film kojem je cilj ukazati na potencijalne neetičke metode korištene tokom usvajanja djece iz Kambodže, a uključuje i istraživanje je li sin Angeline Jolie i Brada Pitta, danas 19-godišnji Maddox možda ukraden svjojoj biološkoj porodici.

 

46-godišnja Angelina posvojila je Maddoxa još 2002. godine uz pomoć agentice za posvajanje Lauryn Galindo koja je dvije godine nakon toga završila u zatvoru zbog optužbi za krivotvorenje dokumenata, odnosno američkih viza za tamošnju siročad.

 

Redateljica filma "Ukradena djeca" je 21-godišnja studentica filma i marketinga na Univerzitetu Massachusetts, Elizabeth Jacobs čiji su roditelji također angažirali Lauryn kako bi im olakšala posvajanje djeteta iz Kambodže. Prema pisanju The Suna, ona je i više nego odlučna u otkrivanju prave istine o tim slučajevima kojih je otprilike bilo između 800 i 1600 i to u razdoblju između 1997. i 2001. godine.

 

U to su vrijeme Lauryn i njena sestra Lynn Devin vodile agenciju za posvajanje pod nazivom "Seattle International Adoptions", a nedugo nakon što je Angelina usvojila svog sina, suočile su se s krivičnim prijavima.

 

Lynn je dobila novčanu kaznu u iznosu od 150 hiljada dolara, dok je Lauryn završila u zatvoru. Kada je cijeli skandal razotkriven američka je vlada uz još nekoliko drugih zemalja maknula Kamboždu s liste za usvajanje djece, a Angelina je izjavila kako ne zna ništa o ilegalnoj trgovini djecom, no nije imala dokaza da je Maddox uistinu bio siroče.

 

Glumica je tada insistirala na tome da je dobila sva moguća uvjerenja kako Maddoxova biološka majka nije živa i da nikada ne bi mogla ukrasti tuđe dijete.

 

Inače, Lauryn negira da je njena agencija poslovala ilegalno i naziva samu sebe dječjim herojem. Dodala je u jednom od intervjua i kako nema razloga vjerovati da je Maddoxovo posvajanje bilo protiv bilo kakvih pravila i potvrdila da je blisko surađivala s Angelinom.

 

Angelina i njen bivši suprug Brad Pitt dijeli zajedničko starateljstvo nad šestero djece, 12-godišnjim blizancima Vivienne i Knoxom, 15-godišnjom Shiloh, 19-godišnjim Maddoxom, 16-godišnjom Zaharom i 17-godišnjim Paxom. Maddox je dakle posvojen iz sirotišta u Kambodži, dok je Zahara posvojena iz Etiopije, a Pax iz Vijetnama.

 

Inače prije četiri godine je jedan kambodžanski socijalni radnik, odnosno humanitarac imena Mounh Sarath tvrdio da je Maddoxova dokumentacija lažna te je izjavio kako se on sam potpisao na dječakovim posvojiteljskim papirima kao otac, samo kako bi ubrzao cijeli proces.

 

Uprkos tome, ne postoji sugestija da su Angelina i njen bivši suprug Billy Bob Thornton s kojim je tada bila u braku znali nešto o tome ili da su kasnije ona i Brad Pitt koji je također službeno usvojio dječaka dobili neka nova saznanja.

 

Inače, Angelina je režirala film "First They Killed My Father" o genocidu koji se dogodio na 1,7 miliona Kambodžana u razdoblju od 1975. do 1979. godine za vrijeme komunističkog režima diktatora Pola Pota. Većina ljudi preminula je od gladi, bolesti ili u masovnim pogubljenjima, a Angelina je priznala kako joj je snimanje tog filma omogućilo da bolje razumije zemlju u kojoj se rodio njen sin.

 

"Ova zemlja mi puno znači, prošla je puno toga. Ovaj rat utjecao je na svakog pojedinca ovdje i željala sam moći to sama razumjeti. Ne znam mnogo o Maddoxovim biološkim roditeljima, ali vjerujem da bi preživjeli ovaj rat", izjavila je bila Angelina.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI