'Kakvo je to hrišćanstvo'

Vladika Mihailo napadnut u Trebinju po povratku sa komemoracije u Srebrenici: 'Toliko godina poslije genocida mnogi još slave...'

Hronika 15.07.21, 20:04h

Vladika Mihailo napadnut u Trebinju po povratku sa komemoracije u Srebrenici: 'Toliko godina poslije genocida mnogi još slave...'
Kakvo je to hrišćanstvo svetosavske crkve koja vjerujuće sklone prećeranome fanatizmu naoružava mržnjom prema drugim narodima i bližnjima i podstiče nasilje nad drugim i drugačijim, upitao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve

 

Vraćajući se sa komemoracije u Srebrenici svratili smo da se odmorimo u mjesto Aranđelovo kod Trebinja i doživjeli da slušamo apologiju tom strašnom zločinu i zločincima. Jedan gost je zbog našega prisustva komemoraciji u Srebrenici na nas nasrnuo uvredama, koje nas nisu lično uvrijedile, ali jesu nas kao Božija bića - naveo je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

 

Isijavao je, kako je naveo, mržnju na sve druge i drugačije "kojom ga je naoružala Svetosavska crkva".

 

- Kakvo je to hrišćanstvo svetosavske crkve koja vjerujuće sklone prećeranome fanatizmu naoružava mržnjom prema drugim narodima i bližnjima i podstiče nasilje nad drugim i drugačijim - upitao je Mihailo.

 

Ako u njoj ima išta hrišćansko i ljubavi prema Božijoj tvorevini, njeni klirici, kao pastiri, trebalo bi, kako je rekao, da se stide od takve pastve i svoje uloge u njenome oblikovanju kao protivnika onoga ljudskoga u ljudima.

 

- Društvo mora da ustane protiv takve politike slugu Božijih koji umjesto dobru i ljubavi služe zlu i mržnji, prije negoli otrov mržnje ovlada javnom scenom sa zastrašujućim posljedicama - izjavio je vladika Mihailo.

 

Poslije toliko godina od genocida u Srebrenici i danas, prema njegovim riječima, mnogi slave taj strašni zločin genocida uperen protiv cijelog jednog naroda i zločince koji su se tim strašnim aktom upisali u sramne i mračne stranice historije civilizacije.

 

- To saznanje pogađa onaj ljudski nerv u čovjeku, svakoga koji u sebi ima išta ljudsko - zaključio je Mihailo.

 

(Pobjeda.me, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI