Tužilaštvo BiH

Na lokalitetu Kazani u toku ekshumacija i potraga za posmrtnim ostacima

Hronika 13.07.21, 15:00h

Na lokalitetu Kazani u toku ekshumacija i potraga za posmrtnim ostacima
Na lokaciji se nalazi ljekar – patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski djelatnici PS Srebrenica, koji vrše aktivnosti iz oblasti krim-tehnike, te osiguravaju navedenu lokaciju, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH

 

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH koordinira rad ovlaštenih službenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima žrtava iz proteklog rata na lokalitetu Kazani u blizini Srebrenice.

 

Na lokaciji se nalazi ljekar – patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski djelatnici PS Srebrenica, koji vrše aktivnosti iz oblasti krim-tehnike, te osiguravaju navedenu lokaciju, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Prema preliminarnim informacijama, na lokalitetu bi se trebali nalaziti posmrtni ostaci žrtve bošnjačke nacionalnosti, stradale 1993. godine.

 

Predstavnici Tužiteljstva BiH sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI