U okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici

Dopisnica FENA-e Anisa Mahmutović dobitnica nagrade 'Nino Ćatić'

Mediji 10.07.21, 22:22h

Dopisnica FENA-e Anisa Mahmutović dobitnica nagrade 'Nino Ćatić'
Ona je dobila nagradu za tekst „Je 'l ovo san ili sanjam?, objavljen na portalu fejma.ba

 

U okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici večeras je Udruženje "Biti novinar" organiziralo dodjelu novinarskih nagrada „Nino Ćatić“. Priznanja su dodijeljena novinarima i medijskim kućama, a dopisnica Agencije FENA Anisa Mahmutović je dobitnica nagrade.

 

Ona je dobila nagradu za tekst „Je 'l ovo san ili sanjam?, objavljen na portalu fejma.ba

 

- Nino nas je obavezao tog desetog jula 1995. godine da govorimo o Srebrenici i genocidu. Kazao nam je šta će se desiti, samo ja ne znam koliko su shvatili dobro njegovu poruku kada je trebalo. Ja danas imam 26 godina, Nino je tada imao 26 i ovo je 26. godišnjica genocida. Imam čast i ogromnu odgovornost kada je riječ o daljem radu. Pričati o Srebrenici, ne možemo samo ovih dana, već i svih drugih jedanaest mjeseci u godini. Moja priča je govorila o doživljaju djece Srebrenice. Zamislite koliko pitanja imamo mi koji smo rođeni u toj agresiji na BiH? Svaka rečenica u priči "Jel' ovo život il' ja sanjam" je nečija. Svaku rečenicu ili pitanje sam doživjela posljednjih godina, kroz sagovornike. Naš Nino je idalje živ i biće živ sve dok govorimo o Srebrenici - kazala je Feni Mahmutović.

 

Udruženje „Biti novinar“ je osnovano sa ciljem da se novinar Nino Ćatić otrgne od zaborava, kao i njegovo zadnje izvještavanje iz opkoljene Srebrenice 10. jula 1995. godine.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI