PRIZNANJE PROTIVNIKU

Novak Đoković ponovo u finalu Wimbledona, sedmi put u karijeri... Ali tražio da publika aplaudira Denisu Šapovalovu

Sport 09.07.21, 21:00h

Novak Đoković ponovo u finalu Wimbledona, sedmi put u karijeri... Ali tražio da publika aplaudira Denisu Šapovalovu
On je zasta servisao sjajno u prvom setu, bio je bolji igrač i dobrim dijelom drugog seta i želio bih da mu svi apaludirate zbog svega što je uradio danas, ali i na cijelom turniru - rekao je Đoković u obraćanju nakon pobjede

 

 


Novak Đoković ponovo je u finalu Wimbledona, sedmi put u karijeri! Srbijanski teniser savladao je Denisa Šapovalova sa 3:0 u setovima i u nedjelju će se protiv Berrettinija boriti za 20. grand slam titulu.


- Mislim da rezultat ne odražava sam tok meča. On je zasta servisao sjajno u prvom setu, bio je bolji igrač i dobrim dijelom drugog seta i želio bih da mu svi apaludirate zbog svega što je uradio danas, ali i na cijelom turniru. Siguran sam da ćemo ga vidjeti još mnogo puta u završnici, on je izvanredan igrač - pohvalio je Novak u svom stilu Denisa Šapovalova pa dodao:


- Toliko puta sam rekao ali reći ću ponovo, ovo je moj omiljeni tunir. Nema povlačenja, kada izađem na teren. San se nastavlja, to je sve to mogu da kažem, trudim se da izvučem sve najbolje na svakom meču - poručio je Đoković u obraćanju nakon meča.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI