nakon turbulentnih dešavanja

Ko zapravo 'kolo vodi' u Našoj stranci i da li je 'otjerala' Kojovića sa čelne pozicije? Na goruća pitanja odgovara Irma Baralija...

Front 07.07.21, 13:06h

Ko zapravo 'kolo vodi' u Našoj stranci i da li je 'otjerala' Kojovića sa čelne pozicije? Na goruća pitanja odgovara Irma Baralija...
Nije prvi put da njene javne izjave podižu prašinu u javnosti, a kada se sve "sleglo" Baralija odgovara ko vodi kolo u NS-u i da li je Kojović "otjeran" sa pozicije

 

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija u razgovoru za Oslobođenje komentarisala je najnovija dešavanja u NS-u koja su uslijedila nakon ostavke Predraga Kojovića na mjesto predsjednika stranke.

 

Nije prvi put da njene javne izjave podižu prašinu u javnosti, a kada se sve "sleglo" Baralija odgovara ko vodi kolo u NS-u i da li je Kojović "otjeran" sa pozicije.

 

PREDRAG KOJOVIĆ JE TREĆI PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE O NJENOG OSNIVANJA I TREĆI PREDSJEDNIK KOJI JE TU POZICIJU NAPUSTIO PODNOSEĆI OSTAVKU. KAKO TO KOMENTARIŠETE?


-Predrag Kojović je drugi, a ne treći predsjednik Naše stranke koji je podnio ostavku. (Denis Gratz obnašao je funkciju predsjednika NS-a, no nakon isteka mandata nije prihvatio kandidaturu za drugi mandat na poziciji stranačkog predsjednika 2015. godine. Dvije godine nakon dao je ostavku u Predsjedništvu stranke, kao i na mjesto u stranačkom odboru Op.a.) Međutim, i da je treći, ne znam šta bi se imalo komentarisati. Razlozi za ostavku su različiti i lični.

 

Ostavke su također u našem slučaju izraz odgovornosti prema članstvu, biračima i poslu koji se obavlja. U onom trenutku u kojem bilo ko od nas shvati da iz bilo kojeg razloga ne može obavljati posao na najbolji mogući način, za dobrobit svih, ostavka je sasvim normalna i prirodna reakcija, pogotovo ako ste svjesni da oko sebe imate mnogo kompetentnih pojedinaca koji će bez problema nastaviti tamo  gdje ste stali.

 

KO, ZAPRAVO “KOLO VODI” U NAŠOJ STRANCI, ODNOSNO POD ČIJIM PRITISKOM PREDSJEDNICI NS-A “BJEŽE” SA OVE POZICIJE?


-Nema nikakvog kola. Naša stranka je stranka ravnopravnih pojedinaca i pojedinki i razloga za bijeg nema niko. Bijeg je, makar i pod navodnicima, prejaka riječ za ovo što se u Našoj stranci dešava a što sam odgovorila u prvom pitanju.

 

DA LI STE VI OTJERALI PREDRAGA KOJOVIĆA SA MJESTA PREDSJEDNIKA? 


-Ni mene ni predsjednika Kojovića (obratite pažnju na činjenicu da je on još uvijek predsjednik) nisu s pozicija koje smo obnašali otjerale ni mnogo teže stvari od unutarstranačkih neslaganja o, u suštini, benignim pitanjima. Ako mislite da ga je bilo ko iz stranke mogao otjerati, onda potcjenjujete njegov politički kapacitet. Ista je stvar s bilo kim drugim. Prosto se ne radi o ljudima koje se može otjerati.

 

Ostatak intervjua čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI