VIDEO/ AKO JOŠ NISTE POGLEDALI

Ekskluzivno: Na BHT1 film 'Quo vadis, Aida?' Jasmile Žbanić možete gledati u subotu veče, 10. jula

Mediji 05.07.21, 14:40h

Ekskluzivno: Na BHT1 film 'Quo vadis, Aida?' Jasmile Žbanić možete gledati u subotu veče, 10. jula
Ovaj višestruko nagrađivani film, čiji je koproducent Televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), možete pogledati u tv premijeri 10. jula u 21 sat

 

 


Ekskluzivno, samo na programu BHT1, možete pogledati film nominovan za prestižnu filmsku nagradu Oskar, "Quo vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić. Ovaj višestruko nagrađivani film, čiji je koproducent Televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), možete pogledati u tv premijeri 10. jula u 21 sat.

 


Filmska kritika ga ocjenjuje kao ‘brutalan i šokantan film spisateljice i rediteljice Jasmile Žbanić u kojem postoji prava tragična snaga’( The Guardian).


The New York Times ističe:


“Rigorozna iskrenost filma Quo Vadis, Aida? mučna je, dijelom i zato što ruši mnoga očekivanja koja se tiho vežu uz filmove o historijskim traumama. Često ih gledamo kako se ne bi suočili s okrutnošću historije, već kako bi sebe utješili pričama o otporu i junaštvu.”


Variety bilježi:


“Ovo nije povijesni revizionizam, ako ništa, Quo Vadis, Aida? radi na ‘nerevidiranju’ povijesti, fokusirajući vapaj žrtava oko “oka oluje zla” – ne samo zla masakra, već šireg zla institucionalnog neuspjeha i međunarodne ravnodušnosti.”

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI