FOTO/ ATRAKCIJA NA JADRANU

Nude ga kao 'originalni hrvatski suvenir': Šta god mislili o njemu, prodaje se k'o lud, a kupuju ga i žene i muškarci

Biznis Klub 04.07.21, 16:03h

Nude ga kao 'originalni hrvatski suvenir': Šta god mislili o njemu, prodaje se k'o lud, a kupuju ga i žene i muškarci
Navodno, model prelakiran bezbojnim lakom ide nešto bolje, ali se oba suvenira jako dobro prodaju i kupuju ih svi, bez obzira na spol

 

 

 

 

Svojedobno su postigle potpuni uspjeh kritike javnih medija glede ustaljene prakse da se turistima umjesto prepoznatljivih, lokalnih suvenira nude "originalni" suvenire u obliku drvenih roda ili magaraca. Stanje se popravilo, iako još uvijek ne nudimo neke samo za Dubrovnik i krajnji jug Hrvatsker prepoznatljive suvenire. Još uvijek je teško pronaći maskeron, Orlandov stup, kapitele Kneževa dvora, Zelence..., piše Dubrovački vjesnik.


Ipak, pomak je uočljiv, a u pojediniom su sredinama počeli nuditi i, kako to prodavci u suvenirnicama ističu, originalne lokalne suvenire.

 

otvarac-suvenir-2


Čitatelj ovog portala poslao je fotografiju dviju varijanti istog suvenira kojeg je, kako je javio, dosad vidio samo u Stonu. Primijetio je kako, međutim, nije uspio pronaći dostatno prepoznatljivih stonskih veduta kao što su, primjerice, stonske zidine i utvrde, mušule i kamenice, ali je stoga pronašao suvenir koji govori o "prepoznatljivoj osobini i stamenosti" lokalnih stanovnika.

 

otvarac-suvenir-1


Drveni suvenir-otvarač je pronašao u suvenirnici na trgu u samom središtu Stona i u dvije varijante: otvarač prelakiran bezbojnim lakom i otvarać s kolor intarzijom.


Navodno, model prelakiran bezbojnim lakom ide nešto bolje, ali se oba suvenira jako dobro prodaju i kupuju ih svi, bez obzira na spol.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI