NAKON SDA I HDZ-A, SUSRET SA OPOZICIJOM

Kuha li se preokret u Našoj stranci: Otkud Sabina Ćudić na ručku s Palmerom? Pojavila se umjesto Kojovića...

Front 04.07.21, 14:40h

Kuha li se preokret u Našoj stranci: Otkud Sabina Ćudić na ručku s Palmerom? Pojavila se umjesto Kojovića...
Umjesto Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke u ostavci, na radnom ručku pojavila se Sabina Ćudić, što je mnoge iznenadilo

 

 

Nakon prethodnog sastanka sa liderima SDA i HDZ-a, u rezidenciji američkog ambasadora u BiH počeo je radni ručak lidera opozicionih stranaka i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Mathewa Palmera i direktorice za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichorst.


Oni su izrazili su želju da održe zajednički radni ručak sa predsjednicima opozicionih stranaka u BiH Branislavom Borenovićem (PDP), Fahrudinom Radončićem (SBB), Nerminom Nikšićem (SDP), Mirkom Šarovićem (SDS) i Elmedinom Konakovićem (NiP).


Umjesto Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke u ostavci, na radnom ručku pojavila se Sabina Ćudić, što je mnoge iznenadilo. Naime, prema Statutu ove stranke i članu kojim sae reguliše "predstavljanje i zastupanje", jasno se navodi sljedeće:


- (1) NS u javnom i političkom životu te u pravnom prometu zastupa predsjednik NS.


- (2) Potpredsjednici NS i generalni sekretar NS predstavljaju i zastupaju NS na temelju odluke predsjednika NS, a u skladu s odredbama Statuta.


A Predsjedništvo Naše stranke čine: Predrag Kojović - predsjednik, Srđan Mandić - potpredsjednik, Irma Baralija - potpredsjednica i Mirsad Čamdžić - potpredsjednik.


Naravno, teoretski je moguće da baš niko od pobrojanih nije danas mogao prisustvovati ručku sa Mathewom Palmerom ili se naprosto Sabina Ćudić, zbog svojih "američkih veza", nametnula kao najreprezentativniji predstavnik Naše stranke.


Međutim, iz krugova bliskih ovoj političkoj opciji, sve su glasnija nagađanja da se Sabina Ćudić krije u pozadini unutarstranačkog raskola.    


Otuda i sve i jače špekulacije da bi usljed nastale krize na vrhu Naše stranke upravo Ćudić mogla preuzeti lidersku poziciju. Ona slovi kao osoba koja sve konce u ovoj stranci drži u svojim rukama.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI