FOTO/EVO KAKO ĆE IZGLEDATI

Sarajevo dobija prvo i jedino sportsko strelište na otvorenom: Dovoljno udaljeno od urbanih naselja, a blizu grada

Sport 03.07.21, 08:52h

Sarajevo dobija prvo i jedino sportsko strelište na otvorenom: Dovoljno udaljeno od urbanih naselja, a blizu grada
Poligon je izgrađen po svim potrebnim standardima posebno sa aspekta sigurnosti, a na njemu će moći vježbati svi oni koji posjeduju odobrenje za vatreno oružje, ali i policijske i zaštitarske agencije, streljački klubovi, koji s nestrpljenjem očekuju ovaj sadržaj u glavnom gradU

 

 


Sportsko strelište Žuč će biti prvo i jedino strelište na otvorenom koje je izgrađeno u posljeratnom periodu u Sarajevu. Radovi na strelištu privode se kraju, te se uskoro očekuje početak njegovog korištenja na zadovoljstvo brojnih zainteresovanih koji sa nestrpljenjem očekuju završetak radova - objavio je prije nekoliko dana na svom Facebook profilu načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu, Semir Efendić.

 


Strelište je izgrađeno na lokalitetu između Doma oslobodilaca i Golog brda, gdje je u narednom periodu planirana izgradnja spomenika oslobodiocima Sarajeva “Krila slobode”. Samo mjesto na kojem se nalazi dislocirano je od urbanih naselja, a nije daleko od grada.


Poligon je izgrađen po svim potrebnim standardima posebno sa aspekta sigurnosti, a na njemu će moći vježbati svi oni koji posjeduju odobrenje za vatreno oružje, ali i policijske i zaštitarske agencije, streljački klubovi, koji s nestrpljenjem očekuju ovaj sadržaj u glavnom gradu.


A evo i kako će izgledati...

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI