FOTO/ Razljutio javnost

Grlio i ljubio pomoćnicu: Britanski ministar zdravstva podnio ostavku zbog kršenja Covid mjera

Front 27.06.21, 18:03h

Grlio i ljubio pomoćnicu: Britanski ministar zdravstva podnio ostavku zbog kršenja Covid mjera
Sve veći broj njegovih kolega iz konzervativne parlamentarne stranke privatno ga je pozvalo da tuži novine Sun koje su u petak objavile fotografije oženjenog ministra kako grli i ljubi ženu koju je imenovao na funkciju za nadzor rada njegovog ministarstva

 

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock podnio je ostavku nakon što je uhvaćen kako krši mjere protiv COVID-19 ljubeći i grleći pomoćnicu u svom uredu, što je razljutilo kolege i javnost koji žive pod lockdownom.

 

U najnovijem skandalu koji je poljuljao vladu koja je bila na čelu tokom smrtonosne pandemije, Hancock je premijeru Borisu Johnsonu poručio da podnosi ostavku, rekavši da je iznevjerio ljude, javlja Reuters.

 

Sve veći broj njegovih kolega iz konzervativne parlamentarne stranke privatno ga je pozvalo da tuži novine Sun koje su u petak objavile fotografije oženjenog ministra kako grli i ljubi ženu koju je imenovao na funkciju za nadzor rada njegovog ministarstva.

 

- Mi koji uvodimo i kreiramo ove mjere moramo ih se pridržavati i zato moram podnijeti ostavku - rekao je 42-godišnji Hancock  u videu na Twitteru.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI