FOTO/ Omiljeno izletište Sarajlija

Sutra promocija Trebević Outdoor Routes projekta: Otvaranje označenih ruta, ferata, viseći most...

Lifestyle 23.06.21, 14:03h

Sutra promocija Trebević Outdoor Routes projekta: Otvaranje označenih ruta, ferata, viseći most...
Usmjeren na promociju aktivnog odmora i turizma, projekat pokrenut prije šest mjeseci, prvi ove vrste, s ciljem unaprjeđenja izletničke infrastrukture, spojio je u realizaciji institucije i organizacije iz oba entiteta

 

Trebević, jedan od simbola Sarajeva i jedno od najomiljenijih izletišta, do sada nije bilo mapirano i uvezano, kako bi svi posjetioci ove planine, koja je zaštićeni pejzaž, mogli sigurno istraživati i uživati u njegovim ljepotama.

 

Usmjeren na promociju aktivnog odmora i turizma, projekat pokrenut prije šest mjeseci, prvi ove vrste, s ciljem unaprjeđenja izletničke infrastrukture, spojio je u realizaciji institucije i organizacije iz oba entiteta. A od urađenog, posebno se ističe adrenalinski dio, sa završenom izgradnjom nove Via Ferrate na Bijelim stijenama, s 30 metarskim visećim mostom.

 

trebevic-outdoor-route-4

 

U četvrtak, 24. 06. 2021., na platou dolazne stanice Trebevićke žičare, s početkom u 12.00 sati održat će se svečano otvaranje označenih ruta, kao i predstavljanje aplikacije, jedinstvene na našem prostoru, pod nazivom Trebević Outdoor Route, s mapiranim stazama, te potrebnim servisnim informacijama, koja omogućava brzo lociranje u hitnim slučajevima, a sadrži i druge korisne informacije i funkcije.

 

trebevic-outdoor-route-2

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI