Tvrdi da je sve medijski spin

Mehmedović pojasnio nebuloznu izjavu o vakcinisanju u Srbiji: 'Željeli su skrenuti pažnju od izjave novinarke'

Front 23.06.21, 10:15h

Mehmedović pojasnio nebuloznu izjavu o vakcinisanju u Srbiji: 'Željeli su skrenuti pažnju od izjave novinarke'
“Građani ne mogu biti krivi što im je ponuđena varijanta da se vakcinišu u Srbiji. Krivi su oni koji nisu na vrijeme obezbjedili određenu količinu vakcina”, dodao je Mehmedović, dodavši da se u Sarajevu i drugim gradovima vakcinacija građana "odvija normalno"

 

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, gostujući na N1 pojasnio je svoju izjavu koja je proteklih dana izazvala buru reakcija u domaćoj javnosti. Mehmedović je rekao da se radi o spinu i izvlačenju iz kontekta.

 

 

 

Podsjetimo, Mehmedović je rekao da Srbija vara građane BiH, time što ih besplatno vakciniše.

 

“Građanin Bosne i Hercegovine, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200-300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i naravno dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine”, rekao je Mehmedović.

 

Sada tvrdi da se radi o medijskom spinu i izvlačenju iz konteksta.

 

“Ovo je jedan klasični medijski spin. Izvučeno je iz konteksta, kada sam govorio o donosu Srbije prema građanima BiH i BiH općenito. To je izvučeno iz intervjua za BHT1 gdje su željeli sa tim spinom da skrenu pažnju od izjave novinarke ‘takozvana Armija BiH’. U tome su uspjeli”, rekao je Mehmedović u Novom danu na N1.

 

“Građani ne mogu biti krivi što im je ponuđena varijanta da se vakcinišu u Srbiji. Krivi su oni koji nisu na vrijeme obezbjedili određenu količinu vakcina”, dodao je Mehmedović, dodavši da se u Sarajevu i drugim gradovima vakcinacija građana "odvija normalno".

 

“Ovakvi spinovi ne doprinose političkoj stabilizaciji u BiH, nego još više zaoštravaju odnose i još više stvaraju krivu predodžbu o stanju u BiH”, zaključio je Mehmedović.

 

VEZANI TEKST: SDA logika Šemsudina Mehmedovića: Srbija vakcinacijom vrši prevaru građana BiH

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI