Nakon hapšenja bivše djevojke Dženana Memića

Porodica Alise Mutap traži policijsku zaštitu od Arijane Memić

Hronika 21.06.21, 11:23h

Porodica Alise Mutap traži policijsku zaštitu od Arijane Memić
Alisa Mutap (danas Alisa Ramić), uhapšena je u četvrtak zajedno sa Muamerom Ožegovićem, uposlenikom hotela Crystal na Ilidži i njima je određen pritvor. Inače, Alisa je bila djevojka Dženana Memića, mladića koji je stradao u februaru 2016. godine u Sarajevu i čiji izvršioci nikad nisu pronađeni

 Da porodica Alise Mutap, bar dio porodice koji je ostao na slobodi, nema stida ni granica dokazuje činjenica da su njene sestre sinoć u nadležnoj policijskoj stanici tražile zaštitu od Arijane Memić, piše Pressmedia.ba.

 

Nakon što su nadležnima pojasnile razlog dolaska, utvrđeno je da nema osnova za traženje zaštite niti za sestre, niti za majku Alise Mutap, Esmu Mutap.

 

To koliko sestre i majka Alise Mutap nemaju ni stida ni srama govori i činjenica da su na dan kada je ona lišena slobode otišle u frizerski salon kako bi se “sredile” za ročište njihove Alise, piše Pressmedia.ba.

 

Ali to nije sve.

 

Sestra Alise Mutap, Berina, na svom Instagram profilu je objavila sljedeće:

 

berina-mutap

 

Koliko sramno može biti to da nakon frizerskog salona, pokazivanja hrabrosti po društvenim mrežama odete i tražite zaštitu od sestre koja se lavovski bori za istinu i pravdu o stradanju svog brata, piše Pressmedia.ba.

 

Podsjećamo, otac Alise Mutap, Zijo Mutap uhapšen je zajedno sa Hasanom Dupovcem u februaru ove godine zbog sumnje da su počinili organizirani kriminal, učiniocu nakon počinjena krivičnog djela i nezakonito posredovanje i od tada se nalaze u pritvoru.

 

Alisa Mutap (danas Alisa Ramić), uhapšena je u četvrtak zajedno sa Muamerom Ožegovićem, uposlenikom hotela Crystal na Ilidži i njima je određen pritvor. Inače, Alisa je bila djevojka Dženana Memića, mladića koji je stradao u februaru 2016. godine u Sarajevu i čiji izvršioci nikad nisu pronađeni.

 

Jučer je otac Dženana Memića dobio prijetnje po život i sigurnost, što je i prijavio nadležnima, a nakon brze reakcije MUP-a KS sinoć je uhapšen suprug Alise Mutap (Ramić), Fahrudin Ramić. On bi danas trebao biti predat Tužilaštvu.

 

Nakon pet godina duge borbe za istinu i pravdu porodica Memić je dočekala da se počne vraćati povjerenje u institucije.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI