Kantonalni odbor Sarajevo

Ne daju da im predsjednik ode: 'Samo SBB na čelu s Radončićem jedina je alternativa građanima!'

Front 18.06.21, 14:59h

Ne daju da im predsjednik ode: 'Samo SBB na čelu s Radončićem jedina je alternativa građanima!'
Samo SBB na čelu s Radončićem, koji nisu remetilački, nego faktor koji ujedinjuje sve strane u BiH, opcija je koja građanima može biti jedina alternativa, kaže Kurić

 

Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo smatra da predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić treba i dalje ostati na predsjedničkoj poziciji u SBB-u i nema pravo da se jednostrano povuče ispred tima koji je stvorio i dao nadu građanima, saopšteno je iz ove stranke.


Kantonalni odbor smatra da je Radončić itekako potreban, kako na čelu SBB-a, tako i Bosni i Hercegovini i Bošnjacima kao narodu.


– Od najave predsjednika Radončića na televiziji N1 da razmišlja da prepusti predsjedničku poziciju, kao povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo dobio sam stotine poziva od članova i građana koji traže da Radončić ostane predsjednik. Moram reći da se slažem sa svima, jer je on lider s velikim ličnim i političkim kapacitetom i u ovako složenim okolnostima u našoj zemlji i regionu itekako nam je potreban. Također, ljudi su 2009. godine, kada je SBB osnovan, krenuli za Radončićem i u njemu su vidjeli nadu za izlazak iz lošeg stanja u zemlji te zbog toga želimo da nas on i dalje vodi – rekao je povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo Mirvad Kurić.


Nadalje, kako navode iz Kantonalnog odbora, u ovom trenutku općeg beznađa – kako u Sarajevu, tako i u cijeloj državi – ne postoji ozbiljna i kreativna alternativa aktuelnoj vlasti.


– Samo SBB na čelu s Radončićem, koji nisu remetilački, nego faktor koji ujedinjuje sve strane u BiH, opcija je koja građanima može biti jedina alternativa. Već imamo mlad i potentan tim, a jaki možemo biti samo s Radončićem na čelu, jer smo prije deset godina i krenuli za njime i zbog njega je većina i ušla u politiku i krenula putem alternative neuspješnoj dinastičkoj vlasti – naglasio je Kurić.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI