Prvi trening u ponedjeljak

Tomislav Ivković novi trener Željezničara

Sport 18.06.21, 13:13h

Tomislav Ivković novi trener Željezničara
Šezdesetjednoogodišnji Zagrepčanin karijeru je počeo u Dinamu, a potom je branio za vinkovački Dinamo, te za Crvenu zvezdu. U igračkoj karijeri još je nosio dresove Tirola, Wienera, Genka, Sportinga, Estorila, Belenensesa, Salamance i Estrele. Za reprezentaciju Jugoslavije branio je 38 utakmica

 

Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković novi je trener Fudbalskog kluba Željezničar.

 

Šezdesetjednoogodišnji Zagrepčanin karijeru je počeo u Dinamu, a potom je branio za vinkovački Dinamo, te za Crvenu zvezdu. U igračkoj karijeri još je nosio dresove Tirola, Wienera, Genka, Sportinga, Estorila, Belenensesa, Salamance i Estrele. Za reprezentaciju Jugoslavije branio je 38 utakmica.

 

Trenersku karijeru počinje kao pomoćnik Zlatku Kranjčaru u Lourinhanenseu, reprezentaciji Hrvatske i Al-Shaabu. Samostalno počinje raditi u Međimurju, a od 2011. do 2016. godine bio je trener zagrebačke Lokomotive. Potom odlazi u Saudijsku Arabiju gdje je vodio Faisaly. Nakon povratka u Hrvatsku vodio je Slaven Belupo i Rudeš, te je posljednji angažman imao u Interu iz Zaprešića, saopćeno je iz FK Željezničar.

 

- Prvo želim da zahvalim ljudima iz kluba i novoj upravi, iznenadilo me prvo to što je na sastanku prisustvovalo četvero ljudi iz Upravnog odbora. Primijetio sam da su itekako zainteresovani i motivirani da naprave zajedno sa mnom puno boljeg Želju nego što je bio prošlu sezonu. Poenta priče bila je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje. Klub ima problem, a to su finansije koje se moraju brzo riješiti. Radimo ozbiljan projekat i u taj projekat ulazi Omladinska škola jer danas nema kluba u regiji da može živjeti bez svojih igrača. Niko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Moramo što prije stabilizirati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača, da vidimo ko od domaćih igrača i juniora ima kvalitet da se priključi. Vidjet ćemo kako se radi u Omladinskoj školi, šta možemo poboljšat i šta možemo napraviti da rad bude još bolji. Dakle, radi se o dogovoru koji obuhvaća jedan ozbiljan posao - kazao je Ivković.

 

Ivković će u narednim danima stići u Sarajevo, a prozivka fudbalera i prvi trening na rasporedu su u ponedjeljak u 9 sati. Sa Tomislavom stiže i njegov pomoćnik, Armando Marenzi.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI