FOTO&VIDEO/ Novi vid zabave

Turistički balon na Trebeviću uskoro spreman za posjetioce: Prava atrakcija nadomak Sarajeva, cijena će biti prihvatljiva svima

Biznis Klub 18.06.21, 12:20h

Turistički balon na Trebeviću uskoro spreman za posjetioce: Prava atrakcija nadomak Sarajeva, cijena će biti prihvatljiva svima
Turistički balon je instaliran na lokalitetu Brusa, na nadmorskoj visini od 1500 metara, a direktor Turističke organizacije Jahorina najavljuje i kampanju od grada do grada

 

Nova atrakcija za posjetioce Trebevića je i turistički balon na Brusu koji će biti uskoro biti dostupan za sve koji žele ovaj vid zabave, a direktor Turističke organizacije Jahorina Igor Tošić za BHRT rekao je da će nova turistička atrakcija sigurno privući mnogobrojne posjetioce.

 

brus-trebevic-balon-5

 

- Ovo je nešto što se dugo očekuje. Dobili smo jedan sadržaj koji je jedinstven u ovom kraju i sigurno će doprinijeti bržem oporavku turizma. Ovaj sadržaj će doprinijeti jedinstvenosti turističke ponude u Istočnom Sarajevu. Vjerujemo da će turisti rado dolaziti, a mogu se voziti i najmlađi jer je sve bezbijedno i certifikovano, oprema je nova, piloti su licencirani. Danas kreće obuka pilota iz Istočnog Sarajeva koji će ovdje biti svakodnevno. Kapacitet korpe je četiri osobe plus pilot - rekao je Tošić, te dodao da bi se sa letovima trebalo krenuti za mjesec dana, čim se završi obuka pilota.

 

brus-trebevic

 

Cijena leta će biti definisana narednih dana, a prema Tošićevim riječima, trebala bi biti prihvatljiva svima.

 

Turistički balon je instaliran na lokalitetu Brusa, na nadmorskoj visini od 1500 metara, a direktor Turističke organizacije Jahorina najavljuje i kampanju od grada do grada.

 

brus-trebevic-balon-4

 

- Planirali smo da posjetimo neke gradove i da dižemo balon. Na taj način ćemo ovaj sadržaj približiti stanovnicima BiH i zbog toga radimo internacionalizaciju sadržaja i vjerujemo da ćemo biti pozitivan primjer, da se još neko od susjednih gradova odvaži za ovako nešto. Mi smo ti koji će pokazati da smo odabrali sadržaj - kazao je Tošić.

 

Gradovi koji će biti posjećeni će vjerovatno biti Sarajevo, Banjaluka, Zenica, Tuzla, Bijeljina, Mostar, Trebinje, a onda i zemlje regiona.

 

brus-trebevic-balon-3

 

Ovaj projekat, koji je koštao 110 000 KM, finansirale su Evropska unija i Njemačka.

 

- Nabavka je bila izazovna, same procedure oko dobijanja dozvola, ali sve smo te prevazišli. Pokušamo svaki segment da zadovoljimo, jer bezbjednost korisnika je na prvom mjestu - istakao je Tošić.

 

Direktor direktor Turističke organizacije Jahorina je kazao da će se u narednim danima se graditi i jedna ferata na Trebeviću, u saradnji sa Sarajevom, Istočnim Sarajevom i Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

 

- Turizam ne poznaje podjele, ovdje niko nikome nije konkurencija, jer je ukrupnjavanje ponude ono što turisti traže - zaključio je Tošić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI