Akcija u vezi sa provjerom diplome direktora OSA-e

Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta u BiH: 'Ovo je pritisak kako bih poništio diplomu Osmana Mehmedagića'

Hronika 18.06.21, 11:21h

Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta u BiH: 'Ovo je pritisak kako bih poništio diplomu Osmana Mehmedagića'
Prcić je rekao i da po proceduri danas očekuje svoje hapšenje, a zatim i saslušanje u pravosudnim državnim institucijama, odnosno Sudu BiH i Tužilaštvu BiH

 

 

 

Direktor Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić u trenucima dok policija pretresa prostorije te visokoškolske ustanove obratio se medijima, osvrnuvši se na akciju koja se provodi u vezi s provjerom diplome direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića, javlja Klix.

 

- Cilj je da se Mehmedagić pokuša skinuti sa direktorske funkcije. Oni (policija, op.aut.) su došli kako bi izuzeli dokumentaciju, a radi se i na tome da se ja pritvorim, zatvorim, uhapsim. Sve je ovo spinovanje kako bih se ja diskriminirao, izvršivši pritisak da poništim Mehmedagićevu diplomu. Danas su izvršili pretres u mom stanu gdje nisu ništa našli, a omogućio sam im izuzimanje i dokumentacije iz prostorija univerziteta - kazao je Prcić.

 

 

On je kazao da je Mehmedagić u periodu od 2008. do 2013. godine bio student Američkog univerziteta u BiH.

 

Prcić je rekao i da po proceduri danas očekuje svoje hapšenje, a zatim i saslušanje u pravosudnim državnim institucijama, odnosno Sudu BiH i Tužilaštvu BiH.

 

Policija i dalje nastavlja vršiti pretrese na lokacijama u Tuzli, ali i Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI