PREPORUKA DANA/ NOVA IZLOŽBA U CHARLAMA DEPOTU

'Zapisi sa pločnika Hirošime' stigli u Sarajevo

DEPO Art 16.06.21, 10:45h

 'Zapisi sa pločnika Hirošime' stigli u Sarajevo
Večeras u galeriji „Charlama Depot“ otvara se izložba poznatog srpskog umjetnika Bože Plazinića. „Zapisi sa pločnika Hirošime“ predstavljaju otiske sa kamenih pločnika gradske luke na koju je pala atomska bomba, a posle čega više ništa nije bilo isto

 

Nakon duže pauze izazvane pandemijom koronavirusom sarajevska galerija suvremene „Charlama Depot“ u Skenderiji ponovno  kreće za svojim umjetničkim progama. Prva u nizu novih izložbi koje ova međunarodna priznata galerija radi jeste izložba frotaža "Zapisi sa pločnika Hirošime" autora Boža Plazinića iz Čačka.


Božidar Plazinić (1954) je u kontinuitetu i aktivno prisutan na domaćoj umetničkoj sceni od sedamdesetih godina. Izlagao je na preko pedeset samostalnih i brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Djela mu se nalaze u svim značajnijim muzejima na prostoru nekadašnje Jugoslavije (Muzej savremene umetnosti, Beograd; Narodni muzej, Beograd; Jugoslovenska akademija znanosti i umjetnosti, Zagreb i dr.). Dobitnik je brojnih nagrada među kojima su : Nagrada za slikarstvo na 18. Međunarodnoj izložbi 1987. u Parizu, Nagrada za slikarstvo na 38. Oktobarskom salonu u Beogradu 1997, Oktobarska nagrada Čačka.


„Zapisi sa pločnika Hirošime“ predstavljaju otiske sa kamenih pločnika gradske luke na koju je pala atomska bomba, a posle čega više ništa nije bilo isto.

 

bozo-plazinic


Otvaranje izložbe je večeras, u 18h, nakon toga izložba je otvorene do petog jula ove godine i može se pogledati od 12 do 15h svakog dana osim nedelje.

 

(DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI