Državni parlamentarac i potpredsjednik SDP-a

Zukan Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog svjedočenja na sudu

Front 16.06.21, 10:46h

Zukan Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog svjedočenja na sudu
Prije šest dana u Općinskom sudu u Bugojnu okončan je glavni pretres i izrečena je presuda Zukanu Helezu i Halilu Ugarku

 

Državni parlamentarac i potpredsjednik SDP-a Zukan Helez osuđen je na šest mjeseci zatvora za krivično djelo davanja lažnog iskaza, saznaje Klix.ba.

 

Prije šest dana u Općinskom sudu u Bugojnu okončan je glavni pretres i izrečena je presuda Zukanu Helezu i Halilu Ugarku.

 

"Sud je na temelju optuženog Helez Zukana osudio na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, a optuženom Ugarak Halilu izrekao uslovnu osudu kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci i istovremeno odredio da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo", rečeno je za Klix.ba iz bugojanskog suda.

 

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, prije nekoliko godina dogodio se incident nakon čega je Helez svjedočio na sudu da je u vrijeme incidenta bio sa svojim rođakom na potpuno drugom mjestu. Istragom je utvrđeno da je Helezov rođak ipak bio na mjestu incidenta što je dokazano snimkom sa nadzorne kamere.

 

Treba istaći da presuda nije pravosnažna i da okrivljeni imaju pravo žalbe.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI