šta je istina?!

Vlada FBiH demantuje Nikšića: Nije tačno da smo uplatili Srbiji novac za vakcine! Objavite dokaze ako imate!

Front 15.06.21, 13:28h

Vlada FBiH demantuje Nikšića: Nije tačno da smo uplatili Srbiji novac za vakcine! Objavite dokaze ako imate!
Zahtjevamo od zastupnika Nermina Nikšića da objavi dokaze koje je pomenuo na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koji su već izazvali veliko uznemiravanje javnosti

 

Nije tačno da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uplatila bilo kakav novac Srbiji za vakcinaciju bh. građana. Tačno je da je Vlada Federacije BiH u pregovorima sa svim proizvođačima i da je zaključila ugovor za nabavku 500.000 vakcina Sinopharm - navodi se u saopćenju Vlade Federacije BiH. 

 

Zahtjevamo od zastupnika Nermina Nikšića da objavi dokaze koje je pomenuo na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koji su već izazvali veliko uznemiravanje javnosti. U suprotnom, tražimo od zastupnika Nikšića da se izvine Vladi Federacije BiH i građanima koje je obmanuo.

 

Podsjećamo, svuda u svijetu za nabavku vakcina su zadužene države i da su vakcine postale sredstvo geopolitike što se pokazalo, nažalost, i u našem regionu. I ponavljamo da Vlada Federacije BiH pregovara sa svim proizvođačima, od SAD-a, preko Kine, do Rusije.   

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI