Akcija protiv opojnih droga

Policija oduzela 15 kilograma 'speeda' od 41-godišnjaka

Hronika 14.06.21, 15:28h

Policija oduzela 15 kilograma 'speeda' od 41-godišnjaka
Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, priopćili su iz MUP-a SBŽ-a

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije u borbi protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona protekloga su vikenda u samo jednoj akciji pronašli oko 15 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, priopćili su iz MUP-a SBŽ-a.

 

Također, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres obiteljske kuće i trgovačke radnje u Starom Vitezu koju koristi O.Đ. rođen 1979. godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvješća o počinjenom kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su slobode lišene četiri osobe, navodi se u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI