od 25. do 28. avgusta

Najavljen ovogodišnji sajam 'Dani šljive' u Gradačcu

Biznis Klub 10.06.21, 17:35h

Najavljen ovogodišnji sajam 'Dani šljive' u Gradačcu
Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK u svom obraćanju posebno je istakao značaj koju ova manifestacija ima za prostor cijelog kantona

 

Danas je u Gradačcu na Kuli Zmaja od Bosne najavljen ovogodišnji, 48. po redu sajam poljoprivrede i prehrambrene industrije "Dani šljive."


Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Dani šljive” održat će se od 25. do 28. avgusta u prostorijama sportske dvorane Skenderija u Gradačcu.


Dani Šljive nastavljaju se sa ciljem obavljanja djelatnosti priređivanja sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, kao i drugih sajmova i izložbi te za obavljanje djelatnosti promocije i međusobnog boljeg povezivanja poduzetništva Grada Gradačca i poduzetništva čitavog Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i cijelog državnog prostora BiH kao i privrednih subjekata iz šireg prekograničnog okruženja.

 

dani-sljive-2


Prvi se prisutnima na ovoj press-konferenciji obratio Vahidin Smajlović, ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede TK:


"Želio bih reći da ova manifestacija koja okuplja sve poljoprivrednike. Imamo kompletnu poljoprivredu na jednom mjestu. To je mjesto gdje će svi imati priliku da prezentuju svoje proizvode. Ova promocija, manifestacija u ovakvom vremenu, za vrijeme pandemije  daje na značaju. Ovo je manifestacija međunarodnog karaktera. Na sajmu se organizuju i stručna predavanja i organizacija."


Smajlović je poseban akcenat dao na širini ovog sajma:


"Sajam nosi naziv "Sajam šljive" , ali to je sajam kompletne poljoprivredne proizvodnje. Nosi naziv "Sajam šljive" sa razlogom. Šljiva je i proizvodnja povrća na području grada Gradačac zaista važna  grana poljoprivredne proizvodnje i na području Tuzlanskog kantona."


Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK u svom obraćanju posebno je istakao značaj koju ova manifestacija ima za prostor cijelog kantona:


"Ova manifestacija ima veliku podršku od Vlade Tuzlanskog kantona i ona je uvrštena u program manifestacija  koje su značajne za kanton. Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja će svakako učestvovati direktno na Sajmu šljive sa predstavljanjem turističkih kapaciteta i turističke ponude Tuzlanskog kantona. Tu je naravno i Turisrički ured grada Gradačca koji će poduzeti sve potrebno kako bi na adekvatan način svim posjetiocima predstavio grad Gradačac."


Nedžad Nuhanović, direktor firme Boms Expo Gračanica i suorganizator ovogodišnjeg sajma, na kraju se obratio prisutnima riječima nade da će ovogodišnji sajam proći u najboljem redu.

(DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI