Nastavljeno suđenje u Kantonalnom sudu

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Šta kriju rokovnici svodnika - ko su Fata, Alen, Šiško, Mara i Šile?

Hronika 09.06.21, 10:19h

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Šta kriju rokovnici svodnika - ko su Fata, Alen, Šiško, Mara i Šile?
Optuženi vodili evidenciju o pružanju seksualnih usluga, prodaji droge i dugovima

 


Ulaganjem materijalnih dokaza Tužilaštva juče je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženima za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Vodili evidenciju

 

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom i ugovarala je susrete klijenata i djevojaka, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici Cityoflove.com.

 

Tužiteljica Sanela Tahmaz-Bukvić jučer je na grafoskopu prikazala dijelove rokovnika i ceduljica oduzetih prilikom hapšenja optuženih. Datumi koji se u njima navode su iz 2019. godine.

 

U bloku koji je oduzet od Nejre Jusufović, a koji je pripadao Alenu Krtičiću, navedene su količine nabavljene i prodate droge te cijena, kao i imena osoba koje su drogu kupovale, među kojima su Nejra i Šiško.

 

Navedeni nadimci

 

U rokovniku crne boje, koji pripada Alenu Krtičiću, navedeni su hoteli u kojima su djevojke pružale seksualne usluge te cijene tih usluga. Tako je uz bilješku „hotel u Sarajevu“ navedeno i „30 minuta - 80 KM“ te „Za taksi 20 KM“. Pored bilješke „hotel u Istočnom Sarajevu“ navedeno je „sat - 80 eura“, a uz drugi „Jedan sat 120 eura“.

 

U rokovnicima Alena Krtičića i Ramela Jusufija navedeni su i novčani dugovi, a spominju se Fata, Alen, Šiško, Mara i Šile. Tužiteljica je naglasila i to da se iz ovih rokovnika vidi da su svi optuženi bili uvezani, a iza nadimaka se kriju neki od njih.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI