KREIRAO LAŽNI PROFIL 'MARKO APRCOVIĆ'

Dolijao: Uhapšen Bosanac (34) osumnjičen za prijetnje Draganu Bursaću i Darku Šukoviću, pronašli ga u Budvi

Mediji 04.06.21, 18:48h

Dolijao: Uhapšen Bosanac (34) osumnjičen za prijetnje Draganu Bursaću i Darku Šukoviću, pronašli ga u Budvi
Koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D.B. upitio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga

 

 


Tridesetčetvorogodišnji S.M. iz Bosne i Hercegovine, koji je nastanjen u Budvi, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Darka Šukovića, Dragana Bursaća i pravnog lica „Antena M” d.o.o iz Podgorice, javlja Pobjeda.me.


Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu, protiv S.M. (34) državljanina Bosne i Hercegovine, sa mjestom prebivališta u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.


Navedena krivična djela osumnjičeni je izvršio na način što je koristeći jednu društvenu mrežu kreirao lažni profil pod nazivom „Marko Aprcović” i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal “Antena M” – D.Š. kao i lica radno angažovanih u navedenom portalu, navode iz policije.


-Takođe, koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D.B. upitio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga-, dodaje se u saopštenju.


Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila „Marko Aprcović” sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M.


On je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI