Investicije kompanije Plavo sunce

Mamići pokreću biznis u Hercegovini, raspituju se za lokacije oko Mostara

Hronika 01.06.21, 13:23h

Mamići pokreću biznis u Hercegovini, raspituju se za lokacije oko Mostara
Za sada je zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, a s obzirom na to da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, izvjesno je da se Mamići raspituju za lokacije oko Mostara

 


Hercegovački mediji pišu da sin Zdravka Mamića počinje investicije u energetiku u Hercegovini.

 

Kompanija Plavo sunce, čiji je jedan od osnivača Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine, piše Hercegovina.info.

 

Za sada je zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, a s obzirom na to da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, izvjesno je da se Mamići raspituju za lokacije oko Mostara.

 

Predmet zanimanja je Polog kod Mostara, a kako piše portal, načelnica Odjela za urbanizam Grada Mostara Marina Deronjić tvrdi da ju je predstavnik kompanije telefonski kontaktirao.

 

Iz Elektroprivrede HZHB potvrdili su da je spomenuta kompanija podnijela deset zahtjeva za dobijanje elektroenergetske prethodne saglasnosti za izgradnju solarnih elektrana inslalirane snage 999 kW električne energije, piše Hercegovina.info.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI