Okupljanje kod Sebilja

Danas u podne protesti u Sarajevu: 'Nazovimo stvari pravim imenom'

Front 30.05.21, 09:39h

Danas u podne protesti u Sarajevu: 'Nazovimo stvari pravim imenom'
Pored protestne šetnje u Sarajevu, održat će se protesti i u Briselu i Ženevi

 

U Sarajevu će danas u 12 sati biti održani protesti.

 

Organizator protesta je Platforma za progres, a mirna protestna šetnja pod nazivom “Nazovimo stvari pravim imenom” bit će održana kod Sebilja na Baščaršiji.

 

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić ranije je poslao poruku građanima da je “izlazak na mirnu protestnu šetnju potreban jer se niko drugi neće boriti za Bosnu i Hercegovinu ako oni to ne urade”.

 

“Trenutno stanje u državi je izazvano djelovanjem njenih političkih aktera i međunarodne zajednice”, navedeno je iz Platforme za progres.

 

Dodao je da će se, pored protestne šetnje u Sarajevu, održati protesti i u Briselu i Ženevi.

 

“Platforma za progres još jednom poziva građane da svojim prisustvom podrže mirnu protestnu šetnju ‘Nazovimo stvari pravim imenom’ u nedjelju, sa početkom u 12:00 sati ispred Sebilja na Baščaršiji. Da bismo krenuli naprijed, vrijeme je da kao građani nazovemo pravim imenom sve pojave koje su nas sprječavale u tome prethodnih trideset godina. Pokažimo da smo spremni da izgradimo novu i bolju budućnost za sve nas. Napominjemo da će svi učesnici biti obavezni da nose masku i drže distancu”, poručuju iz Platforme za progres.

 

(DEPO PORTAL/Foto: Arhiv/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI