RAZVILA TEŠKE GLAVOBOLJE

Nagrađivana BBC-jeva voditeljica (44) umrla desetak dana nakon vakcinisanja, porodica u šoku...

Mediji 28.05.21, 14:05h

Nagrađivana BBC-jeva voditeljica (44) umrla desetak dana nakon vakcinisanja, porodica u šoku...
Lisa je razvila teške glavobolje tjedan dana nakon cijepljenja, a nekoliko dana nakon tog teško se razboljela. Umrla je u ambulanti Royal Victoria u Newcastleu prošli petak

 

 


Nagrađivana BBC-jeva radijska voditeljica Lisa Shaw (44) umrla je u bolnici nakon što je razvila krvne ugruške nakon cijepljenja protiv koronavirusa, objavila je njezina obitelj.


Obitelj, kako tvrde u izjavi, krivi cjepivo AstraZeneca kojim se Lisa cijepila samo 10-ak dana prije smrti. Naime, Lisa je razvila teške glavobolje tjedan dana nakon cijepljenja, a nekoliko dana nakon tog teško se razboljela. Umrla je u ambulanti Royal Victoria u Newcastleu prošli petak.


Rođaci su potvrdili da se na intenzivnoj njezi liječila zbog krvnih ugrušaka koje je razvila i zbog krvarenja, piše BBC.


Za BBC Radio Newcastle radila od 2015. godine, a dobro je poznata i kao reporterka za istu mrežu na sjeveroistoku Velike Britanije.  


Osobama mlađima od 40 Velika Britanija nudi alternativu cjepiva AstraZeneca ondje gdje je dostupna, a to je uslijedilo nakon više izvještaja o pacijentima koji su razvili rijetke krvne ugruške s niskim trombocitima.


U Velikoj Britaniji dosad je zabilježeno 309 slučajeva od 33 milijuna ljudi kojima je dato cjepivo AstraZeneca.


Lisini nalazi još uvijek nisu gotovi, stoga nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da je cjepivo povezano s njezinom smrću, no obitelj je ustrajna u krivnji ovog cjepiva protiv koronavirusa.  


Smatra se da rizik od nastanka ugruška povezanog s cjepivom iznosi otprilike jedan na 100.000 za ljude u 40-ima, navodi britanska Agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA). Rizik od smrti u svim dobnim skupinama je otprilike jednom na milijun.


U izjavi koju je objavio BBC, njezina obitelj navodi:


- Mi smo shrvani i u našem životu sada postoji rupa u obliku Lise koja se nikada ne može popuniti. Uvijek ćemo je voljeti i zauvijek će nam nedostajati.


Rik Martin, vršitelj dužnosti izvršnog urednika BBC Radio Newcastlea, rekao je:


- Svi u postaji shrvani su i razmišljaju o Lisinoj ljupkoj obitelji. Bila je pouzdana kolegica, briljantna voditeljica, prekrasna prijateljica i voljena supruga i mama. Voljela je biti na radiju i voljela ju je naša publika. Izgubili smo nekoga posebnog koji je mnogo značio velikom broju ljudi.

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI