Komentirao izjavu Kurjaka

Konaković o diplomi Sebije Izetbegović: Sve ćemo provjeriti, a ako je sve u redu zaslužuje javno izvinjenje

Front 24.05.21, 17:05h

Konaković o diplomi Sebije Izetbegović: Sve ćemo provjeriti, a ako je sve u redu zaslužuje javno izvinjenje
Da neko lažira specijalizaciju nije mi izgledalo logično, bez obzira što poznajem gospođu. Obećavam da ću u hitnom roku napisati dopis i zatražiti od Izetbegović dokumentaciju i to će se brzo realizirati, kazao je Konaković

 

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković komentarisao je danas izjavu ljekara i akademika Asima Kurjaka koju je dao u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na Face TV gdje je rekao da direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nikada nije bila njegov student.

 

Kako je rekao do sada je sve “bilo u sferi špekulacije” te da on “nikada nije shvatio kakva težina te pogreške ili tog djela može biti sve dok Kurjak o tome nije govorio kod Senada Hadžifejzovića”.

 

“Da neko lažira specijalizaciju nije mi izgledalo logično, bez obzira što poznajem gospođu. Obećavam da ću u hitnom roku napisati dopis i zatražiti od Izetbegović dokumentaciju i to će se brzo realizirati“, kazao je.

 

“Da ne bi bilo kakofonije, uputit ćemo zahtjev i Vladi KS i Upravi za inspekcije poslove da izvrši nadzor nad fileom profesorice Izetbegović. Tokom ove sedmice bi trebalo da kantonalni inspektori uđu i preuzmu dokumentaciju, da se utvrdi da li je ovo tačno. Ako nije tačno, profesorica Izetbegović zaslužuje javno izvinjenje, a ako je tačno ne znam šta će nam tad pokušati objasniti i njen suprug“, rekao je između ostalog predsjednik NiP-a.

 

Podsjetimo, Kurjak je za Face TV rekao da je Izetbegović “bila tri sedmice na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao posmatrač”.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI