Najoštrije osudili upad u Trening centar Butmir

Nakon incidenta oglasila se Uprava FK Sarajevo: 'Svjesni smo nezadovoljstva, ali...'

Sport 24.05.21, 14:50h

Nakon incidenta oglasila se Uprava FK Sarajevo: 'Svjesni smo nezadovoljstva, ali...'
Klub je najoštrije osudio čin upada u TC i napada na igrače, te će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja

 

Grupa mladića danas je prije zakazanog treninga prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo upala u Trening centar Butmir i fizički nasrnula na igrače koji su se u momentu tu nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica.

 

Klub je najoštrije osudio čin upada u TC i napada na igrače, te će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja, saopćeno je iz FK Sarajevo.

 

Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. maja u Zenici, navodi se.

 

- Rukovodstvo FK Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritke, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv - saopćeno je.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI