Hrvatski mediji raspisali se o direktorici KCUS-a

Dr. Asim Kurjak raskrinkao moćnu suprugu Bakira Izetbegovića: 'Nije specijalizirala ginekologiju u Zagrebu!'

Hronika 23.05.21, 17:31h

Dr. Asim Kurjak raskrinkao moćnu suprugu Bakira Izetbegovića: 'Nije specijalizirala ginekologiju u Zagrebu!'
Sebiji je pukla nepodnošljiva bruka nedavno, nakon što joj se odgovornost počela široko propitivati zbog koruptivne nabave 100 nefunkcionalnih kineskih respiratora, plaćenih oko 40 milijuna kuna, i to dok su u bolnicama svakodnevno od korone umirali deseci ljudi.

 

Piše: Davor Krile
Slobodna Dalmacija

 

Afera u mnogim elementima nalik na hrvatsku zdravstvenu sapunicu s Dijanom Zadravec već se godinama kotrlja i kvasa u Bosni i Hercegovini. U njoj je u glavnoj ulozi objektivno puno moćnija žena, Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra u Sarajevu i supruga šefa SDA Bakira Izetbegovića.

 

Ostavke u njezinoj zoni odgovornosti trenutno ne podnose radiolozi, nego anesteziologinje, u jednom danu čak njih 13. Argumenti za takav očajnički čin su im slični kao i kolegama u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici: Sebija sve oko sebe maltretira, vrši mobing i sustavno uništava ionako krhak i sirotinjski okvir zdravstva BiH. Još od 2016., otkad je Bakirova supruga sumnjivo postavljena na njegovo čelo, Klinički centar u Sarajevu napuštaju najbolji doktori.

 

Sebiji je pukla nepodnošljiva bruka nedavno, nakon što joj se odgovornost počela široko propitivati zbog koruptivne nabave 100 nefunkcionalnih kineskih respiratora, plaćenih oko 40 milijuna kuna, i to dok su u bolnicama svakodnevno od korone umirali deseci ljudi. Za korupcijski skandal su naposljetku osumnjičeni premijer federacije Fadil Novalić i njegovi suradnici, no moćna Sebija je pošteđena: na suđenju u ožujku pojavila se samo u funkciji svjedoka, te je kazala da je ona po struci ginekolog, pa ne može procjenjivati kvalitetu kupljenih respiratora.

 

No, njezina specijalizacija iz ginekologije već od ranije je također suspektna, jer je višestruko propitivana u BiH medijskom prostoru. U ratnim godinama Sebija Izetbegović specijalizaciju je započela u Sarajevu te je navodno nastavila nakon selidbe u Zagrebu, na Svetom Duhu. No, specijalizaciju najmoćnije Bošnjakinje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sad je javno osporio krunski svjedok, za kojeg se vjerovalo da joj je bio glavni mentor – prof. dr. Asim Kurjak.

 

Gostujući u emisiji Senada Hadžifejzovića, Kurjak je izjavio da je u vrijeme dolaska Sebije Izetbegović u Zagreb potpisivao indekse svim studentima, no da ona nikad nije bila registrirana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usprkos tome što ona već godinama nastoji ostaviti dojam kako je kao vrhunska stručnjakinja znanje stjecala baš u Zagrebu uz mentorstvo poznatog ginekologa, Kurjak je svojim iskazom Sebiju pokopao:

 

- Znao bih pouzdano da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu, jer na tim studijima ja sam svima bio voditelj! Ona je bila tek tri, četiri tjedna kao „gost promatrač“ na klinici Sveti Duh, a to se ne može računati kao školovanje. Nakon toga kratkog boravka u Zagrebu otišla je u Tursku, a da studentica zagrebačkog Sveučilišta nikad nije bila – posvjedočio je pred bosanskohercegovačkom publikom dr. Asim Kurjak.

 

Odjeci Kurjakova javnog iskaza bez sumnje će dugo i jako odjekivati političkim prostorom susjedne države.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI