Akcija MUP-a Kantona Sarajevo

Uhapšen sin Bilsene Šahman: Za šta se sumnjiči Bariša Bejtović?

Hronika 21.05.21, 12:58h

Uhapšen sin Bilsene Šahman: Za šta se sumnjiči Bariša Bejtović?
Bejtović je vlasnik firme “Panta Rei”, koja je prošle godine dovedena u vezu sa sumnjivom nabavkom zaštitnih maski koje je od njegove firme nabavila Civilna zaštita KS

 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su lišili slobode lica: A.Đ., rođen 1990. godine u Sarajevu i B.B., rođen 1995. godine u Skoplju, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 251. stav 3. KZ F BIH (Prevara u privrednom poslovanju), saopćeno je iz MUP KS.

 

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

 

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno, uhapšeni su Bariša Bejtović i Adnan Đozo.

 

Bejtović je vlasnik firme “Panta Rei”, koja je prošle godine dovedena u vezu sa sumnjivom nabavkom zaštitnih maski koje je od njegove firme nabavila Civilna zaštita KS. Kantonalna zastupnica Bilsena Šahman (SBB) čiji je Bejtović sin održala je tada press konferenciju navodeći da je njen sin sam došao na ideju da počne sa proizvodnjom zaštitnih maski te da je zaradio 5.000 KM.  

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI