Nastavlja da umišlja

Dodik: Vrlo brzo je moguće ponovo mobilizovati vojsku Republike Srpske u punom sastavu

Front 12.05.21, 15:53h

Dodik: Vrlo brzo je moguće ponovo mobilizovati vojsku Republike Srpske u punom sastavu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH nastavlja sa dvosmislenim izjavama i to dan nakon obraćanja u NSRS i iznošenja novih poteza o razdruživanju u BiH

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas svim pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 12. maj koji se u RS obilježava kao Dan Trećeg pješadijskog puka OS BiH i Dan Vojske Republike Srpske.

 

U svom obraćanju nastavio je sa dvosmislenim izjavama i to dan nakon obraćanja u NSRS i iznošenja novih poteza o razdruživanju u BiH.

 

- Vojska Republike Srpske je ostvarila sve svoje ciljeve, branila svoj narod, uporno joj pokušavaju pripisati antiratna i antizakonska postupanja. Ona je bila časna i ostavila je slobodu svom narodu, izjavio je Dodik na obilježavanju godišnjice, a onda je dodao da je "veoma brzo moguće ponovo mobilizovati vojsku RS-a".

 

- Vojska Republike Srpske danas živi u narodu kao mit i stvarnost. Mit jer je zbog njenog postojanja odbranjena sloboda Republike Srpske, a stvarnost zato što je moguće ponovo brzo da se mobiliše u punom sastavu ako zatreba - rekao je Dodik u banjalučkoj kasarni "Kozara".

 

Dodik je rekao da je najveća ozbiljna istorijska greška srpskih predstavnika ukidanje Vojske Republike Srpske i formiranje Oružanih snaga BiH.

 

- U ovom trenutku je dovoljno da kažemo da je to bila greška i da razmišljamo na način kako je popraviti - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

 

Kako je kazao, na sceni je "arogancija međunarodne zajednice, po pitanjima Republike Srpske", govoreći da se "RS ne da stolica u Ujedinjenim nacijama".

 

- Možda nam i ne treba stolica u UN, ali nam treba priznanje. Samo čekamo trenutak kada ćemo to ostvariti - naveo je danas Dodik.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI