Pravomoćno osuđen na godinu i po zatvora

Velidu Alagiću potvrđena kazna za pokušaj ubistva brata: Sjeo na Armina pa mu zadao još jedan udarac nožem...

Hronika 10.05.21, 11:11h

Velidu Alagiću potvrđena kazna za pokušaj ubistva brata: Sjeo na Armina pa mu zadao još jedan udarac nožem...
Alagić je na jednom od ročišta u Kantonalnom sudu Sarajevo priznao da je počinio navedeno krivično djelo

 

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, kojom je Velid Alagić proglašen krivim i osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva brata Armina.

 

Nije bio ranije osuđivan

 

Ovu informaciju potvrdio za Avaz je njegov branilac, sarajevski advokat Sead Zijadić, a optuženi se od prošle godine branio sa slobode. Zijadić je potvrdio da je odbačena žalba Tužilaštva kojom je tražena veća kazna.

 

Alagić je proglašen krivim jer je 31. oktobra 2019. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje nožem pokušao ubiti brata Armina. Kao olakšavajuće okolnosti prvostepeni sud je cijenio činjenicu da Alagić ranije nije osuđivan te da je nakon svega ostao u dobrim odnosima s bratom.

 

Brata izbo nožem

 

Prema navodima iz optužnice, Alagić je nakon svađe s bratom s kuhinjskog pulta uzeo nož te ubo brata u leđa i lijevu nadlakticu, nanijevši mu lakše povrede.

 

Armin je usljed ovih udaraca pao na pod, a Velid je tada sjeo na svog brata te mu zadao još jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša, kojom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu, opasnu po život i udaljio se iz stana.

 

Alagić je na jednom od ročišta u Kantonalnom sudu Sarajevo priznao da je počinio navedeno krivično djelo.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI