VIDEO/ UZ ČAŠICU VIŠE

Odabrano društvo u Andrićgradu: Kusturica, Handke i Bazdulj razrahatili se na kraju dana uz Halidovu 'Romaniju'

Front 08.05.21, 09:31h

Odabrano društvo u Andrićgradu: Kusturica, Handke i Bazdulj razrahatili se na kraju dana uz Halidovu 'Romaniju'
Na kraju boravka u Republici Srpskoj, austrijski pisac se razrahatio uz kafansku atmosferu te u društvu Kusturice i Muharema Bazdulja (književnika i novinara, miljenika u Srbiji) zapjevao "Romaniju" Halida Bešlića

 

 

Austrijskom piscu i negatoru genocida, Peteru Handkeu, juče je predsjednica RS-a, Željka Cvijanović, uručila "Orden RS-a", te je se tako i on našao u "odabranom" društvu Radovana Karadžića, Ratka Mladića i ostalih ratnih zločinaca koji su dobili ovu nagradu.

 


A nakon ceremonije u Banjaluci, u Andrićgradu mu je uručena i "Velika nagrada Ivo Andrić", koju mu je na trgu ispred Andrićevog instituta uručio reditelj Emir Kusturica.


- Hvala ti, brate, hvala ti, brate, i hvala ti, brate - govorio je Kusturica.


“Veliku nagrade Ivo Andrić” Handke je dobio za najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili Republici Srpskoj tokom 2020. godine “Drugi mač – Majska povest”, javila je agencija Srna.


A na kraju boravka u Republici Srpskoj, austrijski pisac se razrahatio uz kafansku atmosferu te u društvu Kusturice i Muharema Bazdulja (književnika i novinara, miljenika u Srbiji) zapjevao "Romaniju" Halida Bešlića.


Sudeći po ambijentu, veselo društvo dernečilo je u Andrićgradu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI