USLUGA KOJU ĆE FIRME VOLJETI

HMD Global pokreće novi sistem za upravljanje mobilnošću preduzeća - HMD Enable Pro

Biznis Klub 07.05.21, 10:39h

HMD Global pokreće novi sistem za upravljanje mobilnošću preduzeća - HMD Enable Pro
Usluga je posebno namijenjena onima kojima su potrebni pametni telefoni, EMM rješenje i povezanost od samo jednog pružatelja usluga. Nova usluga omogućuje organizacijama upravljanje brojnim Android mobilnim uređajima, širenjem potrebnih aplikacija, postavljanjem sigurnosnih pravila i definisanjem toga koja je upotreba aplikacija dozvoljena, a koja ne

 


Jednostavan za upotrebu i pokrenut u Google oblaku (Google Cloud) u Finskoj, HMD Enable Pro usluga je koju će firme voljeti, vjerovati i koju će htjeti zadržati.


HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja svoje rješenje za upravljanje mobilnošću preduzeća (Enterprise mobility management, EMM) - HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno unapređuje ponudu usluga kompanije koja, u kombinaciji s Nokia pametnim telefonima i uslugom podatkovnog roaminga HMD Connect Pro, na jednom mjestu omogućava fleksibilno i cjelovito rješenje za one koji to traže za svoje potrebe mobilnosti.


HMD Enable je pokrenut kako bi finska kompanija zadovoljila potražnju na brzom EMM tržištu. Usluga je posebno namijenjena onima kojima su potrebni pametni telefoni, EMM rješenje i povezanost od samo jednog pružatelja usluga. Nova usluga omogućuje organizacijama upravljanje brojnim Android mobilnim uređajima, širenjem potrebnih aplikacija, postavljanjem sigurnosnih pravila i definisanjem toga koja je upotreba aplikacija dozvoljena, a koja ne.


Andrej Sonkin, Glavni direktor za poduzeća, HMD Global:


- Danas se približno 15-20% poslovnih uređaja upravlja EMM-om, a potražnja za pouzdanim rješenjima samo se povećava. Potražnja je pokrenuta digitalizacijom, upotrebom komercijalnih gotovih uređaja u IoT-u, regulacijom zaštite ličnih podataka i sveukupnim potrebama IT sigurnosti. Smatramo da je došlo vrijeme za postepenu promjenu u usvajanju EMM-a. To će biti od velike koristi za dobavljače IoT rješenja, korisnike i preduzeća, koji će zasigurno voljeti HMD Enable Pro, bez obzira na veličinu njihove kompanije ili kupaca. Pokretanjem HMD Enable Pro odgovaramo na potrebe firmi koje žele imati cjelovito rješenje, uključujući Nokia uređaje, EMM i podatkovnu roming vezu od jednog pouzdanog proizvođača.

 

hmd-enable-pro-1


Jednostavnost u srži


HMD Enable Pro je zasnovan na najnovijim Android Enterprise mogućnostima, što ga čini rješenjem za budućnost u godinama koje dolaze kako bi ga kompanije mogle što duže koristiti. Razvojni fokus bio je na stvaranju EMM rješenja koje je intuitivno i jednostavno za korištenje, čak i ako kupac nema prethodno iskustvo u upravljanju uređajima. Upravljačka konzola HMD Enable Pro može se koristiti s preglednicima kao što su Chrome, Firefox i Safari i vodi korisnika kroz postavljena pravila pomoću jednostavnih koraka. U međuvremenu je prijava uređaja olakšana QR kodom i metodama upisa bez dodira. Da bi pomogla poduzećima u praćenju njihove flote uređaja, funkcija “Uređaji” pruža detaljan pregled svake prijavljene slušalice i njezino trenutno stanje. Uz to, funkcija „Početna“ djeluje kao središnja nadzorna ploča i sadrži pregled flote uređaja unutar organizacije.


Uz dodatak HMD Enable Pro, ukupna ponuda rješenja za poslovne subjekte sada se sastoji od Nokia pametnih telefona i dodatne opreme, Nokia usluga životnog ciklusa pametnih telefona, HMD-ovog rješenja za povezivanje i HMD-ovog EMM rješenja. To firmama nudi izbor dobivanja EMM rješenja, povezivanja i hardvera od jednog proizvođača, kako bi se pojednostavnio njihov odabir i osigurala efikasna podrška.


Usluge kojima možete vjerovati


Razvijen u vlastitom centru za razvoj softvera tvrtke HMD Global u Tampereu u Finskoj, HMD Enable Pro radi na Google Cloudu sa sjedištem u Hamini u Finskoj. To osigurava pohranu svih podataka u skladu s EU GDPR propisima kako bi se osigurali najviši standardi privatnosti i zaštite podataka kupaca.


Sva isporuka aplikacija odvija se sigurno iz trgovine Google Play. Tome se može pristupiti javnim i privatnim aplikacijama putem iFrame-a izravno iz čarobnjaka za izradu pravila i iz funkcije 'Aplikacije'.


Za dodatni mir, kupci mogu koristiti Android SafetyNet da bi vidjeli brzi pregled uređaja s potencijalno ugroženom sigurnošću. Štoviše, sve ovo dolazi s Android obećanjem Nokia telefona da će osigurati da se uređaji ažuriraju najnovijim sigurnosnim preuzimanjima. Uz četvrtu godinu dodatnih tromjesečnih sigurnosnih nadogradnji koje su standardno dostupne kao VAS za odabrane uređaje, kupci mogu koristiti HMD Enable pro još duže.


Fleksibilne usluge koje odgovaraju korisnicima


Ovisno o potrebama preduzeća, uređaji se mogu rasporediti u različitim načinima koji odgovaraju njihovoj funkciji - namjenski uređaj (kiosk), potpuno vođen i radni profil (u vlasništvu firme ili BYOD). To kompanijama omogućava odabir prilagođenog rješenja za sve potrebe EMM uređaja s Android uređajima.


Mobilna aplikacija Nokia OEM Config koja se može preuzeti omogućuje implementaciju dodatnih postavki upravljanja koje su specifične za Nokia uređaje, poput postavki zaslona i lokacije. U kombinaciji s Enterprise API-jem koji je na Nokia pametne telefone uveden od Nokia 2.4, nova aplikacija OEM Config omogućuje veću kontrolu nad ažuriranjima Android softvera. Ovo je savršeno za kompanije koje žele više vremena za testiranje novog softvera i koje žele temeljitije kontrolisati verzije OS-a svoje flote uređaja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI