Drama u KPZ Mostar

Sunita Hindić se pokušala objesiti u pritvorskoj ćeliji, policajce alarmirala cimerka

Hronika 29.04.21, 14:37h

Sunita Hindić se pokušala objesiti u pritvorskoj ćeliji, policajce alarmirala cimerka
Za sada nije poznato je li Hindić izrečena disciplinska mjera zabrane posjeta, kao što je to bio slučaj koncem februara prošle godine, kada je u naletu bijesa, kako je to rečeno, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama, dok je zatvorskim čuvarima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi psovke

 

Više od dva mjeseca koliko je proteklo da joj je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog  suda u Mostaru kojom je osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55), Sunita Hindić (22) je preksinoć, kako saznaje Avaz, pokušala samoubistvo vješanjem u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar.

 

Kako je za Avaz neslužbeno potvrđeno iz izvora bliskih KPZ-u Mostar, ona se namjeravala objesiti pomoću plahte, a zatvorske policajce je alarmirala njena cimerica iz ćelije.

 

Iz Uprave KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati ovaj slučaj, ali su potvrdili da je Hindić u 22.15 sati odvezena na pregled u bolnicu te je u zatvor vraćena pola sata kasnije.

 

Za sada nije poznato je li Hindić izrečena disciplinska mjera zabrane posjeta, kao što je to bio slučaj koncem februara prošle godine, kada je u naletu bijesa, kako je to rečeno, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama, dok je zatvorskim čuvarima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi psovke.

 

Iako se i tada iznosilo da je pokušala suicid, iz Uprave su tada kazali da je odbila ljekarski pregled i smatrali su da takvim ponašanjem, zapravo, samo želi skrenuti pažnju na sebe.

 

Također, njoj je u još jednom slučaju izrečena mjera zabrane posjeta.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI