NOVI ART PROJEKAT U TUZLI

Alma Mudrov priprema video instalaciju “Lovci na snove”

DEPO Art 28.04.21, 20:22h

 Alma Mudrov priprema video instalaciju “Lovci na snove”
“Lovci na snove” je video instalacija/postavka Alme Mudrov inspirisana knjigom pisca Milorada Pavića, “Hazarski rečnik”. Njeni ranije video instalacije “Petkutin i Kalina” i “Ateh” prikazane su na grupnim izložbama i festivalima u Njemačkoj, Italiji, Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama

 

 

Novo ime tuzlanske umjetničke scene Alma Mudrov ovih dana, zajedno sa svojim timom, radi na novom projektu - likovnom vizuelnoj instalaciji. “Lovci na snove”.


U periodu između 2016. i 2020. godine Alma Mudrov je proizvela seriju video instalacija “Khazaria” među kojima se nalaze instalacije “Petkutin i Kalina” i “Ateh”. Nakon produkcije instalacije “Sisterhood” 2020 godine, ponovo se vraća motivima iz prethodna dva rada i nastavlja crpiti inspiraciju iz djela čuvenog srbijanskog književnika Milorada Pavića.


Instalacije “Petkutin i Kalina” i “Ateh” prikazane su na grupnim izložbama i festivalima u Njemačkoj, Italiji, Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Projekat “Lovci na snove” bit će izložen u BKC-u Tuzla, u galeriji suvremene umjetnosti Charlama, a zatim i u drugim galerijskim prostorima u BiH i šire, kao i prethodni radovi. 

 

lovci-na-snove2


 “Lovci na snove” je video instalacija/postavka inspirisana knjigom pisca Milorada Pavića,  “Hazarski rečnik”. Priča prati muškarca koji živi dva života, jedan na javi a drugi u snovima, gdje je dio plemena koje se kreće kroz snove i lovi stvorenja koja u njima borave. 


Produkcija ovog rada, u suradnji sa BKC, ali i grupom drugih umjetnika iz BiH i Evrope planirana je na ljeto 2021 godine.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI