Izgubila bitku u sedmom mjesecu trudnoće

Korona odnijela još jedan život: Umrla mlada porodilja, bez majke ostale dvije djevojčice

Hronika 28.04.21, 07:49h

Korona odnijela još jedan život: Umrla mlada porodilja, bez majke ostale dvije djevojčice
Ljekari banjalučke bolnice su je, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali poroditi prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće. Beba je preživjela


Od posljedica zaraze koronavirusom u Univerzitetskom kliničkom centru RS preminula je 28-godišnja porodilja Duja Milanović Đurić, koju su ljekari, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali da porode prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće.

 

Ovo je objavljeno na Facebook stranici Nevladine organizacije Udruženja građana "Korićani-Vlašić", koje je juče pokrenulo humanitarnu akciju da, ko je u prilici, pomogne Duji i njenoj porodici.

 

- Na inicijativu naših ljudi iz MZ Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (djevojački Milanović) rođenoj 05.06.1992 godine. Naša Duja se u sedmom mjesecu trudnoće zarazila virusom Covid -19 što je rezultiralo prijevremenim porodom. Na svu sreću, beba je preživjela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana na UKC Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za vještačko disanje (respiratoru) i sve dalje prognoze su neizvjesne. Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se sa božjom pomoći izbori sa ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je takođe hospitalizovana u pomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima-  stoji u objavi.

 

Međutim, u ovoj grupi je nekoliko sati kasnije objavljeno da je mlada porodilja izgubila bitku sa kovidom.

 

- Na našu veliku žalost, naša Duja je izgubila bitku za život. Porodici upućujemo iskreno saučešće a vas sve skupa pozivamo da nastavimo našu akciju do kraja i pomognemo njene dvije djevojčice i njihovu egzistenciju - piše u objavi.

 

 

(DEPO PORTAL/md)