Skupština KS donijela odluku o dodjeli javnih priznanja

Eric Larson počasni građanin Sarajeva, plakete Ifetu Feragetu i Belmi Šoljanin

Front 27.04.21, 17:42h

Eric Larson počasni građanin Sarajeva, plakete Ifetu Feragetu i Belmi Šoljanin
Plaketa će biti uručena i Taekwondo savezu Bosne i hercegovine, kao priznanje za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države BiH

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, a posebnom odlukom je za  počasnog građanina Kantona Sarajevo proglašen Eric Larson.

 

Priznanje se Larsonu dodjeljuje zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u Kantonu Sarajevo, te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti.

 

Također je donesena Odluka o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo Ifetu Feragetu, kao priznanje za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa.

 

I kompaniji Mih d.o.o sarajevo, bit će dodijeljena plaketa kao priznanje za doprinos razvoju Kantona Sarajevo u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje, te za nesebičan doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti.

 

Plaketa će biti uručena i Taekwondo savezu Bosne i hercegovine, kao priznanje za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države BiH.

 

Posthumno se dodjeljuje Plaketa Belmi Šoljanin, kao priznanje za izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva.

 

Zastupnici usvojili i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja 2021. godine, u okviru kojeg će biti dodijeljena navedena javna prizanja.
 

Zbog pandemije koronavirusa, manifestacija "Dani KS" bit će obilježeni u posebnim uvjetima.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI