Novi sočni detalji sa suđenja premijeru FBiH i ekipi

Pročitane Hodžićeve poruke o Novaliću: 'Šuti, zamrzio sam ime zbog njega. Brate, kupuju opremu a nestručni, gore nego ja'

Front 27.04.21, 15:57h

Pročitane Hodžićeve poruke o Novaliću: 'Šuti, zamrzio sam ime zbog njega. Brate, kupuju opremu a nestručni, gore nego ja'
"Daj mi ponude i za maske", "Možeš li mi poslati cijenu Covid testova", "Odlično brate, imat ćeš sa mnom dobar posao", glase neke od Hodžićevih poruka upućene K.M.

 

Na današnjem ročištu u predmetu “Respiratori” nastavljeno je izvođenje materijalnih dokaza kojima Tužilaštvo nastoji dokazati navode optužnice o udruživanju lica i početak postupka pregovaranja o nabavci respiratora, te utvrđivanje jedinične cijene respiratora.

 

Kao dokaz su danas uložene prve ostvarene komunikacije između Fikreta Hodžića i Fadila Novalića, a prethodno je ostvario Hodžić i komunikaciju sa licem K.M. sa kojim razmjenjuje informacije o Respiratorima.

 

- Daj mi ponude i za maske - Možeš li mi poslati cijenu Covid testova - Odlično brate, imat ćeš sa mnom dobar posao (glase neke od Hodžićevih poruka upućene K.M), piše Oslobodjenje.ba.

 

U procesu pregovaranja sa licem K.M, Hodžiću šalje i sljedeću poruku:

 

-Gdje god okreneš Fadil, na šta mu Hodžić odgovara: "Šuti, zamrzio sam ime zbog njega. Težak je ko tuč. Brate, nestručni ljudi, gore nego ja, a kupuju opremu."

 

Vasvija Vidović, advokatica Fadila Novalića je u toku suđenja kazala sudskom vijeću:  “Zaštitite nas od najvećeg stepena drskosti Tužilaštva“.

 

Dok je Senka Nožica, advokatica Jelke Milićević kazala da se ovo suđenje treba dovesti u red, da se spuste tenzije. Sudija je sve pozvao na profesionalnost ističući da nema potrebe za takvim odnosom između Tužilaštva i odbrana.

 

VEZANI TEKST: Hodžić pisao premijeru FBiH: 'Selam gospodine Novaliću, Asim mi je rekao da vam se javim u vezi s respiratorima...'

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI