I SILAJDŽIĆ SPREMAN DA SE PONOVO AKTIVIRA

Raspad sistema u SDA: Nakon Efendića, u Stranku za BiH odlazi i Zvizdić?! Pominje se kao kandidat za Predsjedništvo BiH...

Front 23.04.21, 21:56h

Raspad sistema u SDA: Nakon Efendića, u Stranku za BiH odlazi i Zvizdić?! Pominje se kao kandidat za Predsjedništvo BiH...
U Stranci za BiH planiraju da 29. maja održe stranački kongres, s tim da će Semir Efendić voditi njegovu pripremu. To je prema tvrdnjama izvora Patrije bio njegov uslov, a obećao je da će u stranku uvesti i 10 vijećnika

 


Nakon današnje informacije da je dosadašnji predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić podnio neopozivu ostavku na tu poziciju, te još uvijek nezvanične informacije da će ga naslijediti Semir Efendić, koji napušta Stranku demokratske akcije (SDA), cure novi detalji najnovijih transfera na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.


Naime, prema saznanjima agencije Patria, u Stranci za BiH planiraju da 29. maja održe stranački kongres, s tim da će Semir Efendić voditi njegovu pripremu. To je prema tvrdnjama izvora Patrije bio njegov uslov, a obećao je da će u stranku uvesti i 10 vijećnika.


Prema tvrdnjama izvora Patrije, ranije je u hotelu Europa bio i sastanak sa osnivačem stranke za BiH Harisom Silajdžićem, koji je izrazio spremnost da se opet približi stranci ako je bude vodio Efendić.


Za Efendićem bi mogao, ali kasnije, i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić, koji se unutar Stranke za BiH pominje kao potencijalni kandidat za člana Predsjedništva BiH.


Osim Semira Efendića, zainteresovani da preuzmu Stranku za BiH bili su Suad Kurtćehajić i Muhidin Alić, ali to je, kako se trenutno čini, završena priča.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI