FOTO/ DVIJE BRONZE NA 'EUROPA CUP SKATE HELENA'

Veliki uspjeh mladih klizačica: Ada Korić i Eva Sužnjević donijele prve medalje za BiH na ISU takmičenjima

Sport 22.04.21, 19:26h

Veliki uspjeh mladih klizačica: Ada Korić i Eva Sužnjević donijele prve medalje za BiH na ISU takmičenjima
U nastavku klizačke sezone naše klizačice nastupiće na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se održava bez publike u skladu sa epidemiološkim mjerama,

 

 

Mlade bosanskohercegovačke predstavnice u umjetničkom klizanju Eva Sužnjević i Ada Korić, osvojile su bronzane medalje u svojim kategorijama na 14. takmičenju "Europa Cup Skate Helena", koje je održano protekle sedmice u Beogradu.

 

U konkurenciji klizačilca iz 12 zemalja, ostale četiri bh. predstavnice također su zabilježile zapažene nastupe u svojim kategorijama.


Hena Uzunović je zauzela 5. mjesto, Atina Aleksandra Smirnov 7. mjesto, Emina Ćapin je na 11. mjestu, dok je Zara Husedžinović bila 19.

 

klizanje-skate-helena-bg-1


Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine zadovoljan je sa nastupom i rezultatima bh. tima u Beogradu i njihovim napretkom.


U nastavku klizačke sezone naše klizačice nastupiće na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se održava bez publike u skladu sa epidemiološkim mjerama, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, javlja agencija Fena.


Inače, uspjeh mladih klizačica je tim veći što su ovo prve medalje za BiH na ISU takmičenjima u umjetničkom klizanju... Budućnost je pred njima!

 

klizanje-skate-helena-bg-3


(FENA/DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI