Premijer Slovenije je 'povratnik u vršenju krivičnih djela'

Zlatko Miletić: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter! Ne zvuči primjereno, ali je istinito

Front 22.04.21, 19:04h

Zlatko Miletić: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter! Ne zvuči primjereno, ali je istinito
Poslao nam je neke automate, s kojim niste mogli ni ubiti sami sebe, eto kako su kvalitetni bili. Uzeli su helikopter kao zalog. Kada smo pregovarali o povratku, tražili su novac, kazao je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

 

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, za N1 je rekao da je Janez Janša kriminalac, čak povratnik u vršenje kriminalnih djela. Miletić je rekao da to ne zvuči primjereno, ali je, kako navodi, istinito. Kako je istakao na N1, Janša je ukrao nov helikopter Bosni i Hercegovini 1992. godine.

 

“Možda će zvučati neprimjereno, ali je istinito. Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao je naš nov helikopter”, rekao je.

 

Kako se to desilo?

 

“Dogovorio je sa Alijom Delimustafićem da taj helikopter ostane u Sloveniji, jer su ovdje bila ratna dešavanja. Da ostane temo dok se ne steknu uslovi da se prebaci ovamo. Poslao nam je neke automate, s kojim niste mogli ni ubiti sami sebe, eto kako su kvalitetni bili. Uzeli su helikopter kao zalog. Kada smo pregovarali o povratku, tražili su novac. Mi smo tražili novac za korištenje tog helikoptera. Helikoptar je u Ministarstvu odbrane Slovenije”, rekao je Miletić u Danu uživo.

 

Janša, Šešelj, Čengić…

 

“Afera. Sve zemlje u regiji su pravile oružja, koja su posredstvom Srbije bila izvožena u zemlje koje su pod embargom UN-a. Lica koja su učestvovala. Janez Janša, Vojislav Šešelj, Hasan Čengić. Firme – UNIS, Genex, Luka Kopar… Oni su uigrani. Organizovani su kada treba zaraditi pare”, ispričao je Miletić.

 

“Preko 10 milijardi su uništili vrijednosnih papira, izvukli su stotine miliona iz BiH. Janez Janša je na području RS od 2016. do 2020. godine oprao preko 20 miliona eura. O njemu su državljani Slovenije napisali dvije knjige kakav je krimimalac. Ko je on da piše o BiH”, oštro je kazao Miletić.

 

“Tuš, firma SLT, Autoceste, niko nije odgovarao za kriminal slovenačkih državljana ovdje. Krivi su tu naši državnici, nosioci vlasti, koji nisu znali reći”, dodao je i zaključio:

 

“Vratite nam helikopter. Vratite nam papire. Vratite nam vrijednosne papire”.

 

Miletić o non-paperu

 

Govoreći o Janšinom non-paperu, Miletić je kazao da ga to zanima sa strateškog nivoa, misli da je situacija ozbiljna i da građane ne treba prepadati time, no treba biti oprezan.

 

“Vidite da neko uporno radi na destabilizaciji prilika na Balkanu. Različite desničarske strane, da ih ne nazovem neofašističkim. Imate promjene na Kosovu, imate destabilizaciju u Crnoj Gori. Sjeverna Makedonija, o BiH da ne govorim. Lonac koji kuha. Ovaj, sa papirom, testira organe EU kako će se ponašati. Ovo je smišljeno urađeno da testira EU”, rekao je Miletić.

 

Podsjetio je da je i Hrvatska je napravila papir.

 

“Sadržajno nije kao ovaj, ali govori o problemima u BiH. Pažnju stavlja na donošenje novog Izbornog zakona. Kada vidite koje su se zemlje priključile tom papiru – meni je to indikativno”, naveo je.

 

Miletić je rekao da je moguće da je nečiji cilj bio da ovim slovenskim papirom baci svjetlo na drugi papir, i da taj papir pokuša progurati.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI