Premijer Forto u posjeti Potočarima

Vlada KS izdvaja 100.000 KM za Memorijalni centar Srebrenica

Front 20.04.21, 18:38h

Vlada KS izdvaja 100.000 KM za Memorijalni centar Srebrenica
Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Ševket Hafizović rekao je da je potpisivanje današnjeg sporazuma najbolji način da se istina o genocidu ne zaboravi

 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas je posjetio Memorijalni centar Potočari – Srebrenica, gdje je odao počast nevino ubijenim žrtvama genocida.

 

Tokom posjete premijer Forto i predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović potpisali su sporazum o stalnoj saradnji u vidu finansijske pomoći Memorijalnom centru Srebrenica.

 

- Prva podrška će biti u iznosu od 100.000 KM iz budžeta Kantona Sarajevo. Mi smo upoznati o projektima Memorijalnog centra koji su u realizaciji i želimo na institucionalni način da obezbjedimo stalnu podršku Memorijalnom centru. Na ovaj način gradimo kulturu sjećanja i borimo se protiv negiranja genocida – kazao je Feni Forto.

 

On je dodao da će Vlada Kantona Sarajeva u narednom periodu imati dodatne programe za povratničku populaciju i za podizanje kvaliteta života u Srebrenici.

 

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Ševket Hafizović rekao je da je potpisivanje današnjeg sporazuma najbolji način da se istina o genocidu ne zaboravi.

 

- Danas smo preuzeli obavezu da ovo i u buduće bude podrška Memorijalnom centru Potočari. Drago nam je da je Vlada Kantona Sarajevo u kontinutetu podrška Memorijalnom centru. – istakao je Hafizović.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI