STRAVA U BIH

Objavljeni jezivi detalji optužnice: Trogodišnji dječak popio očevu drogu, ljekari ga jedva spasili, posljedice strašne...

Hronika 16.04.21, 21:31h

Objavljeni jezivi detalji optužnice: Trogodišnji dječak popio očevu drogu, ljekari ga jedva spasili, posljedice strašne...
Agonija nedužnog djeteta se nastavila, a da to dvojica narkomana nisu primjećivala. U jednom momentu, kako je opisano u optužnici koja obiluje stravičnim detaljima, povećao se pritisak unutar pluća sa znacima grča i stezanja dišnih puteva

 


Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kenana Merdana i Alije Cicvare, obojica iz Visokog, zbog stravičnog slučaja koji se dogodio 25. januara ove godine.


Naime, prema navodima iz optužnice, u Merdanovom stanu u visočkom naselju Luke oko 12 sati Merdan i Cicvara su koristili opasnu drogu metadon iz bočice.


Drogu je u stan donio Cicvara, prenosi portal 072info.


Krize svijesti


Nakon što su konzumirali opasnu drogu, dvojica optuženih su bočicu s metadonom stavili na sto.


Nadrogirani Cicvara i Merdan nisu obratili pažnju na to da bi opasnu drogu sa stola mogao uzeti trogodišnji Merdanov sin.


Dijete je sa stola uzelo bočicu, iz koje je popilo ostatak metadona. Prema navodima iz optužnice, usljed depresivnog djelovanja i intoksikacije jakog narkotika na centar za disanje, u mozgu dječaka javile su se krize svijesti.


Došlo je do oštećenja funkcije disanja, što je za posljedicu imalo dezorijentiranost dječaka s otežanim udisanjem i izdisanjem zraka. Disanje dječaka vremenom je postajalo sve teže i sa sve većim razmacima između uzimanja zraka.


Uspješna reanimacija


Djetetu su pomodrili koža, usne i lice te mu se, kao posljedica trovanja drogom, pojavila tečnost u lijevom dijelu prsa.

 

Agonija nedužnog djeteta se nastavila, a da to dvojica narkomana nisu primjećivala. U jednom momentu, kako je opisano u optužnici koja obiluje stravičnim detaljima, povećao se pritisak unutar pluća sa znacima grča i stezanja dišnih puteva. Prema analizama ljekara, otekao mu je poklopac grkljana, čime je život djeteta bio direktno ugrožen.


Reanimacijom prisebnih ljekara Hitne pomoći i brzom stručnom intervencijom spriječen je smrtni ishod.


Uskoro početak suđenja


Cicvara i Merdan se terete za krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Tužilaštvo je okončalo istragu, a optužnica je potvrđena. Uskoro se očekuje početak suđenja u ovom mučnom slučaju. 

 

Inače, Alija Cicvara je optužen da je tog dana, svjestan da je konzumiranje opojne droge Kenanu Merdanu zabranjeno, istom dao opojnu drogu, što je htio radi uživanja, i to Metadon, na način da je navedeni dan došao u stan Merdan Kenana i u bočici u kojoj se nalazila opojna droga Metadon, iz smeđe staklene bočice špricom izvukao dozu Metadona, koju je nasuo u čašu iz koje je Merdan Kenan konzumirao navedenu opojnu drogu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI