nove donacije

Turković - Ji Ping: Još 50.000 vakcina iz Kine stiže do kraja aprila

Hronika 16.04.21, 15:46h

Turković - Ji Ping: Još 50.000 vakcina iz Kine stiže do kraja aprila
Ministrica Turković je izrazila zahvalnost Narodnoj Republici Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani naše zemlje duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković danas je razgovarala sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom.

 

Ambasador Ping je upoznao ministricu Turković da će transport 50.000 doza vakcina, koje je Narodna Republika Kina donirala Bosni i Hercegovini, započeti 24. aprila, te da će u našu zemlju stići do kraja ovog mjeseca. Dodao je da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u našoj zemlji, kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina, saopćeno je iz MVP-a.

 

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost Narodnoj Republici Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani naše zemlje duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije.

 

Tokom sastanka je istaknuto da je također ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za našu zemlju očekuju u narednim sedmicama.

 

Ministrica Turković i ambasador Ping su razgovarali i o izazovima i posljedicama s kojima se suočavaju dvije zemlje u vrijeme pandemije, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, posebno u sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom, navodi se u saopćenju.
 

(Fena/mr)

 

BLIN
KOMENTARI