poznata cijena aplikacije

Koronavirus moći će se otkriti mobitelom, nećete vjerovati kako!

Tehno 14.04.21, 18:13h

Koronavirus moći će se otkriti mobitelom, nećete vjerovati kako!
“Uspjeli smo izolirati postojanje koronavirusa iz više od dva milijuna različitih nijansi ružičaste”, rekao je Gruber Reutersu

Tvrtka Semic RF sa sjedištem u Münchenu nada se da će pridonijeti početku testiranja na koronavirus skeniranjem očne jabučice, procesu kojemu su, kako se navodi, potrebne samo tri minute za identificiranje nositelja virusa, a stopa točnosti iznosi 95 posto - prenosi Noob.ba.

 

Semic RF je aplikaciju za skeniranje oka razvio s kolegama iz Sjedinjenih Država i, u iščekivanju regulatornog odobrenja, nada se da će je početi uvoditi do kraja svibnja, rekao je direktor tvrtke Wolfgang Gruber.

 

U procesu se koristi fotografija očne jabučice snimljene pametnim telefonom, a virus se identificira ako postoji simptomatska upala, koju nazivaju “ružičasto oko”.

 

“Uspjeli smo izolirati postojanje koronavirusa iz više od dva milijuna različitih nijansi ružičaste”, rekao je Gruber Reutersu.

 

Dodaje da aplikacija, koja je već testirana na preko 70.000 pojedinaca, može obraditi i do milijun skeniranja u sekundi te da postoji mogućnost da se taj kapacitet poveća, što bi u konačnici moglo omogućiti povratak većeg broja ljudi na masovna događanja, poput koncerata ili nogometnih utakmica.

 

“Nakon preuzimanja aplikacije, fotografirate obje očne jabučice, pošaljete fotografiju na procjenu, a zatim rezultat možete spremiti kao QR kod na pametnom telefonu testirane osobe”, dodao je Gruber.

 

Aplikacija je za početak namijenjena tvrtkama i komercijalnim korisnicima. Cijena će joj iznositi 480 eura mjesečno, a kasnije se planira i primjena za privatne osobe.

 

(Noob, DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI