Reorganizacija u USK

DF i Komšić nakon osipanja stranke u Krajini: Isfiltrirat ćemo sve što je toksično, kako bi stranka ojačala

Front 13.04.21, 11:04h

DF i Komšić nakon osipanja stranke u Krajini: Isfiltrirat ćemo sve što je toksično, kako bi stranka ojačala
Kako navode iz DF-a USK, kantonalno povjereništvo kao legitimni organ će u narednom periodu sprovesti nadopunu u kantonalnoj organizaciji i reorganizaciju u općinskim, odnosno gradskim organizacijama Demokratske fronte

 

Dana 25.03.2021. godine, u skladu sa aktom o reorganizaciji stranačkih organa, Predsjedništvo Demokratske fronte Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o raspuštanju Kantonalnog odbora Demokratske fronte Unsko–sanskog kantona, saopćeno je danas iz DF-a USK. Također, donesena je Odluka o imenovanju predsjedavajućeg i članova Kantonalnog povjereništva Demokratske fronte Unsko–sanskog kantona na čelu sa predsjedavajućim Denisom Huskićem iz Bihaća.

 

- Na ovakav način Predsjedništvo stranke, na čelu sa gospodinom Željkom Komšićem, odlučno je u namjeri da se isfiltrira sve sto je toksično, da stranka ojača sa iskrenim i bezuvjetnim članovima, članstvo ujedini, da se odluke donose centralizovano, a sve u cilju da Demokratska fronta kao stranka koja baštini ideju o jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini bude odlučujući čimbenik u donošenju odluka i upravljanju državom. Evidentno je da su Demokratskoj fronti podršku pružili novi ljudi koji su prateći i dobro poznavajući utopijsku političku scenu na USK bili samo nijemi promatrači, a koji će za razliku od uobičajenog pokrenuti novi trend neoportunističkog djelovanja - saopćeno je iz DF-a USK.

 

Kako navode, kantonalno povjereništvo kao legitimni organ će u narednom periodu sprovesti nadopunu u kantonalnoj organizaciji i reorganizaciju u općinskim, odnosno gradskim organizacijama Demokratske fronte.

 

- Demokratska fronta će na Unsko–sanskom kantonu i u buduće biti bitan čimbenik u odlučivanju i upravljanju kantonom, a sve u cilju da se građanima pruži bolji život i da se ispune ciljevi koji su utemeljeni u Statutu koje baštinimo, na čelu sa gospodinom Željkom Komšićem - saopćeno je iz DF-a USK.

 

VEZANI TEKST: Nastavlja se raspad Demokratske fronte: 'Komšić je izgubio najjaču organizaciju stranke u BiH'

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI